In Denemarken dreigt biertekort

In Denemarken is het weer raak. De werknemers van bierbrouwer Carlsberg hebben opnieuw het werk neergelegd. Meer dan de helft van de werknemers ongeveer 1.100 van de 2.000 staken aangezien ze een loonsverhoging eisen van 1 tot 1,5 procent. De directie wil de lonen dit jaar echter bevriezen. Dit heeft nu al gevolgen voor de verkrijgbaarheid van het bier.

De gevolgen van de staking waardoor de productie al enkele dagen gedeeltelijk stil ligt is inmiddels goed merkbaar. Diverse ingrediënten zijn niet meer voorhanden. En als het productieproces verstoord blijft dan dreigt in Denemarken een biertekort. In het westen van Denemarken zitten heel wat winkels door hun voorraad heen. 

“In de winkels in het westen van het land zijn er al problemen met de voorraden van onze bieren en koolzuurhoudende dranken”, zegt communicatiedirecteur Jens Bekke. “Voor de rest van het land zouden zich binnen een kleine week problemen kunnen voordoen.”

Hopelijk is dit allemaal snel opgelost zo vlak voor het WK. Carlsberg heeft al eerder te maken gehad met stakingen onder het personeel. Het is wel steeds raak. Dit kost een concern dat momenteel toch moeilijkheden heeft door de economie veel geld. Wordt vervolgd…

Bron: De Morgen

Lees ook:Biervoorraad Carlsberg raakt op
Lees ook:Werknemers Belle-Vue praten over ongeval
Lees ook:Bokbier voor zuiden en oosten 60% duurder!
Lees ook:Natuurgeweld drama voor Nieuw-Zeelandse brouwer
Lees ook:Brand in de Abdij van Rochefort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.