Biertrend: steeds meer speciaalbier in blik!

Het is een nieuwe trend aan het worden. Steeds meer speciaalbieren en nieuwe bieren verschijnen niet in een flesje op de markt maar in blik. Inderaad echt waar. In Amerika zijn al hele inventarisaties gemaakt en blijkt dat het een grote nieuwe trend is geworden. Een stout bier of een tripel in blik. Ik heb er wel wat moeite mee. Overigens schijnen ook in Nederland vele bieren die zich nog moeten bewijzen op de markt direct in blik te komen. Het heeft veel milieuvoordelen! 

 

Bier in blik is milieuvriendelijk en duurzaam. Het blikje is een van de meest gerecycelde producten ter wereld. Een blikje wordt voor 44% al gemaakt van materiaal dat wordt gerecycled. Het vergt veel minder energieverbruik dan glas en het blikje is veel sneller koud dan een flesje. Dus ook voor de consument scheelt het energieverbruik. Laat staan als je dat wereldwijd bekijkt. Toch is het wel erg vreemd, bier in blik toch? En met name ambachtelijk speciaalbier. Toch zijn in Amerika al vele speciaalbieren in blik verkrijgbaar.

Wat zou dit met de smaak doen vraag ik me af. Met name de nagisting. Het werkt niet mee aan een mooie bierbeleving. Het is een beetje hetzelfde als wijn in een kartonnen doos, toch? Wat vind jij?

Lees ook:Bierdrinkers nog niet toe aan bier uit blik
Lees ook:Heineken lanceert nieuw ‘vrouwen’blikje
Lees ook:Budweiser introduceert nieuwe vorm bierblikje
Lees ook:Bier in blik bezig aan sterke opmars in VS
Lees ook:Bier voortaan uit een aluminium flesje?

7 reacties op “Biertrend: steeds meer speciaalbier in blik!

 1. Oscar

  Bier in blik is alleen haalbaar voor de grote brouwerijen. Voor de kleintjes is dit niet haalbaar, dus ambachtelijk bier zal nog steeds op fles worden afgevuld…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Ga eens in Vancouver kijken, een micro die het op blik verkoopt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Maurice

  ik ben op zich heel blij met Palm op blik. ik ga nog wel eens weg en meestal nemen we dan bier op blik mee. een palm is dan een welkome afwisseling.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Losgaan

  Uit een blikje vind ik veel fijner drinken

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan

  Pffffff, ik word oud, Fiona! Maurice en Losgaan zijn zeker en vast ‘jonge lui’ die genoegen nemen met bier-uit-blik. Ik vind het bierbarbaren en dat zijn het!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fiona de Lange

  Jan, ik ben ook relatief jong ;-) . En ik vind het ook moeilijk…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robbert

  Bier uit blik is gewoon handiger om mee te nemen. En het smaakt prima. Maar thuis drink ik mijn bier het liefste gewoon uit een fles of thuistap.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.