Biobier dé nieuwe trend?

Niet alleen nieuwe bierbrouwerijen schieten als paddestoelen uit de grond. Ook gaan diverse brouwerijen op de ’biotoer’. Ze lanceren een biobier. Biologische producten zijn een steeds belangrijker onderdeel van de huidige markt. In supermarkten wordt de schapruimte van biologische producten steeds groter. Uiteraard kunnen bierbrouwerijen daar ook niet bij achterblijven. Zo lanceert La Trappe binnenkort dus het nieuwe biobier La Trappe Puur.  

Brouwerij De Leckere zet zich al tien jaar in voor het natuurlijke product en brouwt alleen maar biologische bieren. Ieder jaar wil zij twee bieren aan het assortiment toevoegen. Daarbij vraag ik me af of je met zoveel verschillende bieren de kwaliteit en promotie van de bieren goed kunt organiseren. Het gaat niet alleen om het brouwen van het bier maar ook om de verkoop en promotie. De aandacht voor biologische producten in Nederland is goed. Daar kan je meer op meeliften. De Leckere brouwt dagelijks 3.000 liter biobier.

Door daarop in te zetten en zich hard te maken voor het biologische product stellen ze hun positie als biologische brouwer veilig. Er komen nu meer kapers op de kust! Biobier zou zeker een nieuwe trend kunnen worden op de Nederlandse biermarkt. Ik ben danook erg benieuwd of nog meer brouwerijen de komende maanden de stap naar biobier maken.

Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?
Lees ook:De Leckere lanceert Premium Organic Pilsener
Lees ook:Biologisch bier niet gewoon een hype?
Lees ook:La Trappe komt met nieuw Bio Bier!
Lees ook:Brouwerij De Leckere groeit door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.