In een straal van een kilometer rondom het stadion mogen alleen maar bieren van InBev worden geschonken. Dit betekent concreet dat het lokale Zuid-Afrikaanse Castle bier, wat overigens eigendom is van SABMiller, tijdens het WK helemaal uit het zicht verdwijnt. Overigens verwacht SABMiller een grote extra omzet door het WK. Kijk hieronder voor de film!
De WK-fans kunnen rondom het stadion alleen Budweiser of Jupiler krijgen. Ook op plaatsen waar officiële fanfeesten worden gehouden dus op pleinen waar schermen staan mogen alleen InBev merken worden verkocht. Daarbij wordt Budweiser het belangrijkste voetbalmerk. Dit is mogelijk omdat sponsors van de Fifa juridisch een monopolie positie voor hun sector hebben.
Met het filmpje heeft SABMiller in ieder geval alvast een mooie promotie te pakken. Ook blijkt dat de voetbalfans Castle-bier erg lekker vinden.
Klik hier voor de video!
Lees ook:AB InBev officiële biersponsor WK-voetbal 2018 en 2022
Lees ook:Bierbrouwer heeft top drie merkenportefeuille
Lees ook:AB InBev plukt vruchten van WK Zuid-Afrika
Lees ook:SABMiller doet goede zaken
Lees ook:SABMiller koopt Argentijnse brouwer CASA Isenbeck
Castle is ook een zeer degelijk pilsje. Vind het jammer dat het zo wordt teruggedrongen. Het is juist zo mooi dat een evenement als het WK nu eens in een land als Zuid-Afrika wordt gehouden. Weer zo ontzettend westers om dan iets van daar te verdringen om er voor ons zoveel mogelijk geld aan te verdienen. Bah.
Dat is waar. Echter uiteindelijk is het bier natuurlijk wel eigendom van SABMiller en dat is geen Zuid-Afrikaans bedrijf
. Dus ook wel weer begrijpelijk van die kant.
Wat is de afkorting van SAB: South African Brewery… Dus weldegelijk Zuid Afrikaanse roots. En wat betreft de sponsoring wie het meeste betaald die krijgt de rechten. Zo zal het ook met Coca Cola zijn bij het WK daar. Geen Pepsi te verkrijgen! Vindt het trouwens wel goed dat sponsoren zo beschermt worden.. anders krijg je van die Bavaria tafarelen… zou niet echt fair zijn!
Van oorsprong wel. Echter door de overname in 2002 door een Amerikaanse brouwer en daarmee de toevoeging van Miller is het geen Zuid-Afrikaans bedrijf meer. Hoofdkantoor zit in Engeland.