Geld inzamelen met bier

Ik zie het steeds meer terug. Een brouwerij moet verbouwd worden of een publiek gebouw gerestaureerd en het geld wordt ingezameld via een speciale bieruitgave. Het Breda Bier zorgt via AB InBev en Albert Heijn voor extra geld voor de kerk. En zo heeft Jopen bier nu ook een actie aangezien het leien dak bij de brouwerij vervangen moet worden. Dit is het dak van een kerk, de locatie waar de brouwerij zijn intrek in gaat nemen. Hoe zorg je dat je de hoge kosten kunt betalen?

Breng een speciaal bier uit en vraag hier geld voor. In juni 2010 is een start gemaakt om het leistenen bij Jopen te vervangen. Om dit te bekostigen heeft Jopen BV een speciaal Leibier uitgebracht. Voor honderd euro kan je twee flessen Leibier van 75 centiliter aanschaffen. Dan krijg je er wel een origineel leitje bij van het dak van de kerk en een certificaat van echtheid. De kerk stamt uit 1910, het dak is dus honderd jaar oud en was hard aan vervanging toe. Niet alleen bierliefhebbers trekken ze hier mogelijk mee maar ook historici die graag zo’n leitje willen hebben. Het is toch behoorlijk wat geld. Misschien een top om een bierliefhebber en een historicus samen één pakketje te laten kopen. De één het bier de ander het lei.  

Het leibier is een Russian Imperial Stout. Het bier is gebrouwen en ligt nu te rijpen (lagering). Het is een zwaar gebrand stout bier van tien procent (een promille per levensjaar!). De Stout heeft behoorlijk wat alcohol en in de nasmaak heeft het iets zoetigs, gecombineerd met chocolade- en koffietonen. Het bier is prima te bewaren en in beperkte oplage verkrijgbaar. De flessen worden genummerd. Eind juni, begin juli is het leibier verkrijgbaar na inschrijving uiteraard.

Is dit een mooie en slimme manier om via bier geld bijelkaar te krijgen?

Bron: Jopen

Lees ook:Emelisse en Jopen winnen in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Nieuw bier: Jopen Jacobus Rye Pale Ale
Lees ook:De voortgang van de Jopen kerk
Lees ook:Eerste Jopenkerk bier ‘Witte rook’ op tap
Lees ook:Het beste Stout bier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.