Nederlander wil met Dirk Kuijt bier drinken

De bierdrinker wil het liefste het bierglas heffen met Dirk Kuijt. Dit bleek uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Ruigrok onder 529 respondenten nog voordat het WK begonnen was. Erg leuk dat ook uitgerekend hij het eerste echte doelpunt maakt. Op nummer twee staat Mark van Bommel en nummer drie…. 

Robin van Persie. Opmerkelijk genoeg komen Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder pas op een gezamenlijke vierde plek voor. Het is grappig al die polls en onderzoeksresultaten maar helaas zal bijna niemand bier kunnen drinken met een van deze voetballers. Maar goed. In dit onderzoek is ook naar voren gekomen met welke politicus we graag bier willen drinken. Wat is de volgende? Met wie we graag tijdens vakantie bier drinken?

Wat interessanter is, is de geschiedenis achter het van oorsprong Hollandse, ongehopte Kuijtbier. Dit schijnt in de Middeleeuwen met name in Gouda populair te zijn geweest omdat het bier de familienaam draagt van de bekende voetballer. Door strenge wet- en regelgeving wordt het helaas sinds 1550 niet meer gebrouwen. Misschien leuk om dit in ere te herstellen als eenmalige gelegenheid als hij dé speler wordt van het Nederlands Elftal dit WK? Dan heb je pas echt leuk nieuws en een mooie opvolging aan dit onderzoek.  

Bron: Centraal Brouwerij Kantoor 

Lees ook:Nederlander wil met Dirk Kuijt bier drinken
Lees ook:Terugkeer van Goudsch bier
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 5
Lees ook:Misbruik bier om zieltjes te winnen
Lees ook:20-01-’13: Winterbierfestival Gouda

Eén reactie op “Nederlander wil met Dirk Kuijt bier drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.