Flying Dog Kerberos Tripel: verrassend zoet!

Vorige week dronk ik bij In de Wildeman van Flying Dog de Kerberos Tripel. Zoals ik van veel Amerikaanse bieren verwacht dacht ik vantevoren dat deze tripel vast en zeker bitter zou zijn. Dat bleek ik mis te hebben. Het is een fris, fruitig bier met toch een behoorlijk zoetje erin. Het schijnt dat dit bier in Amerika moeilijk loopt, wellicht is dat de reden.

En als ik naar de ingrediënten kijk en over de smaak nadenk weet ik ineens weer waar de Dolle Tinus op lijkt. Op dit bier. Bij beiden is een van de hopsoorten de Saaz hop waardoor een deel van de smaak herkenbaar is. Terug naar de Kerberos Tripel. Deze tripel is behoorlijk zwaar met een alcoholpercentage van 8,5 procent. Dit proef je er niet in terug.

Het is vooral ook een fris bier door de smaak van citrus en perfect bij een warmere (zomer)dag. Het bier is een ‘Belgian style ale’, iets waarvan je toch zou verwachten dat het in Amerika daaroor nog wel gaat lopen. De afdronk is wat droger en je proeft zeker ook diverse kruiden. Het zorgt voor een beetje een tintelende nasmaak.

 De Amerikaanse brouwer hebben voor deze tripel ook een video gemaakt! Proost.

 

Flying Dog Brewery Kerberos Tripel from Flying Dog Brewery on Vimeo.

Voor meer informatie over de brouwer kijk op www.flyingdogales.com.

Lees ook:Het nieuwe bier van De Molen en Flying Dog
Lees ook:Flying Dog in blik
Lees ook:Schneider Hopfen-Weisse: Verrassend
Lees ook:Urthel Tripel: Een warme sterke tripel
Lees ook:Dog Schwarz: een rook, niet over de top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.