Discovery Channel brengt serie ‘Brewed’

Begin volgend jaar is een bijzondere 6-delige serie op Discovery Channel te zien: Brewed. En de hoofdrol is weggelegd voor de ambachtelijke Amerikaanse brouwer Dogfish Head beer en de grondlegger van deze brouwerij Sam Calagione. Het belooft een bijzondere serie te worden waarbij ze op zoek gaan naar de geschiedenis van bier en een kijkje achter de schermen nemen van het leven van Sam Calagione in de brouwerij en daarbuiten.

Daarbij gaan ze bijvoorbeeld de hele wereld over om te laten zien hoe de inspiratie en creativiteit van nieuwe bieren ontstaat. De serie wordt gemaakt door Zero Point Zero Productions die ook de series van Travel Channel’s Anthony Bourdain: ‘No Reservations’ maakte. Erg leuk. De keuze voor Dogfish ontstaat vooral omdat de producent op zoek was naar een charismatische man die veel kennis over bier in huis heeft. In de serie wordt onder andere in Nieuw Zeeland samen met bierexpert Pat McGovern gebrainstormd over het eerste tomatenbier ter wereld. Verder reizen ze de hele wereld over van Egypte tot Nieuw Zeeland.

Een geweldige manier om ambachtelijk bier aandacht te geven op de landelijke TV. En met name het hele proces erachter van de creatie van bieren. Experts zijn wel bang dat nu het ambachtelijk bier op TV komt de nog steeds groeiende markt van speciaalbier mogelijk afneemt. Het bier wordt minder ‘exclusief’. Dat zo’n serie er in Amerika komt laat uiteraard ook zien hoe populair het ambachtelijke bier is geworden. Wanneer gaan we in Nederland zo’n serie maken? Zou serieus fantastisch zijn om de rijke Nederlandse biergeschiedenis in te duiken met een van de meest succesvolle Nederlandse brouwers!

Bron: Delaware Online

Lees ook:Nieuw glas ontworpen voor bierstijl IPA
Lees ook:Reuzenbieren timmert aan de weg
Lees ook:Wereldkampioen biertappen is net Miss World
Lees ook:Nieuwe serie Tournée générale
Lees ook:‘Brew Masters’ op Discovery Channel van start

0 reacties op “Discovery Channel brengt serie ‘Brewed’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.