Video verslag Biermatinee Oisterwijk!

biermatineeOp zondag 4 juli 2010 was ik met mijn oranje shirt op het Biermatinee in Oisterwijk. Uiteraard zie je in de statistieken terug dat je heel veel lezers hebt, zo’n 1.000 unieke per dag, echter nog leuker is om de volgers van het blog live te spreken. En gisteren waren er heel wat, zo bleek. Super! Het Biermatinee was erg geslaagd. Het was echt gezellig druk. Je hoefde nét niet schuifelend langs elkaar heen. De sfeer en opzet was leuk, intiem en toch heel veel bierkeus.  

Zoals je in de aankondiging kon lezen waren er behoorlijk wat kleinere brouwerijen. Dit maakt ook de sfeer aangezien de brouwmeesters of brouweigenaren zelf achter de tap stonden. Zo werd een reusachte fles van 12 liter N’n Zotte Hopper geopend van Brouwerij D’n Hopper. Een kruidig bier met een vleugje lente zoals de eigenaar van de brouwerij omschrijven. Je proefde naar mijn mening een beetje zoete toffee terug.

Verder heb ik het gelegenheidsbier van Huttenkloas nog geproefd dat speciaal gemaakt was voor het evenement Boerengenot waarover ik eerder schreef: http://bier.blog.nl/biernieuws/2010/05/19/boerengenot-bier-wat-is-dat

Samen met Brouwerij Rodenburg brouwde Huttenkloas in Rha een nieuw pils. Ze hebben de hele dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de brouwerij in Rha doorgebracht waar aan het einde van de avond het nieuwe pils was geboren. Het heeft een behoorlijk hoog bittergehalte, iets dat ik wel lekker fris vond. Wellicht komt er een opvolging van dit gelegenheidsbier echter dan toch net iets minder bitter. Ik vond dit juist net weer het mooie onderscheidende van het bier.

Om de sfeer te proeven van het Biermatinee heb ik hieronder een korte video gemaakt waarin ook het uitschenken van de 12 liter fles bier is verwerkt. Volgend jaar wordt een lustrumjaar: de 25ste keer dat het biermatinee wordt georganiseerd! Dan kan de 20 weer uit het logo ;-) .

Ik heb daarbij een kritisch puntje dat ik niet alleen zelf hoorde: de muziek. Met het type muziek, zie ook de video hieronder, trekken we niet direct de iets jongere generatie speciaalbier drinkers. Oubolliger dan nu kon eigenlijk niet. Diverse malen hoorde ik mensen zeggen ‘pfff wat een muziek’. Misschien een tip om hier iets mee te doen. Aan de andere kant kan ik begrijpen dat dit wellicht een traditie is die er vanaf het begin al in zit.

Lees ook:Verslag Beerpassieweekend Antwerpen
Lees ook:07-07-’13: Biermatinee Oisterwijk
Lees ook:03-07-2011: 25ste Biermatinee Oisterwijk
Lees ook:04-07-2010: Biermatinee Oisterwijk
Lees ook:De bierparels van Bierfestival Groningen

7 reacties op “Video verslag Biermatinee Oisterwijk!

  1. Alexander

   Ik vond het wel leuke muziek :) ik snap ook niet waarom je met muziek jongeren naar een -bier-festival zou willen lokken. Ik probeerde in Antwerpen op de 24-uur altijd die Dixieland-herrie te negeren.

     /   Beantwoorden  / 
 1. Klaasjan

  Muziek is prima en liever geen jongeren die coma zuipen, das is sund en een zonde, van zowel het bier alsook de sfeer!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Misschien vreemd hoor maar met jonge mensen bedoel ik niet alleen de jongere van 20 jaar. Het gaat om bierliefhebbers van speciaalbier. Dit staat sowieso bekend om genieten en is geen comazuipfestival. Daar komt bij dat de comazuipers veel meer gedestilleerd drinken (44%) tegen 10% bier. Met jonge mensen bedoel ik ook eind twintig tot eind 30!
   Bovendien moeten we gezamenlijk een goede indruk achterlaten bij de jonge drinkers van de nabije toekomst. Ook jongeren van 19 tot 25 jaar moeten het idee hebben dat ze bij speciaalbier aansluiting vinden en dat het geen, met alle respect, oude mannen/vrouwenclub is. Het is wél de klant van de toekomst die je wilt laten kennismaken met een mooi product! En er zijn heel veel jongeren die niet comazuipen dus die moeten we niet generaliseren!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    een 15 jaar geleden was ik 25, toen was ik ook niet van de oorverdovende irriterende ***muziek op bierfestivals. Wat je ook niet wil is massale opkomst van mensen die op een festival dan alleen maar Palm drinken (echt gezien/geschonken op het kerstbierfestival in Essen). Als je bv een GBBF neemt, dan is de term ‘bierfestival’ op vrijdag en zaterdag al niet meer geldig, Zuipfestival is dan meer correct. Liefhebbers ok, maar om bepaalde muziek te draaien om jongeren te trekken, nee, dan jaag je de liefhebbers alleen maar weg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Er zijn zoveel muziekstijlen… en ‘t is dat ik een liefhebber ben maar mij jaag je echt weg met de muziek die op het biermatinee werd gespeeld. Waarom niet meer een muzikale ondersteuning van deze tijd. En dan heb ik het niet over popmuziek, volkszangers of ***muziek. Er is een mooie middenweg in rustige achtergrondmuziek dat stijlvol is en niet oubollig.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Alexander

      eigenlijk klaag ik meer over het geluidsniveau, als ik niet meer kan converseren met degene die naast me zit is het voor mij al klaar.

      maar smaken verschillen, ik ben wel in fanfaremuziek ;)
      (en industriele noise, maar dat is dan weer een andere uiterste)

      mijn persoonlijke voorkeur is geen muziek, ik ken er die een bierfestival alleen leuk vinden met, daarom hoef ik niet zo nodig naar een bokbierfestival.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.