ABT-bier van de maand: La Gauloise Ambrée

Ineens drinkt tot mij door dat het alweer 9 juli is en dat ik het nieuwe ABT-bier van de maand nog niet heb aangekondigd. Gelukkig zijn er nog genoeg dagen over deze maand om naar een van de ABT-cafés te gaan en de La Gauloise Ambrée te proeven. Het bier is, zoals de naam verklapt, een amber afkomstig van brasserie Du Bocq. Dit amberbier is het oudste eigen bier van deze brouwerij.

Het bier van 5,5% smaakt perfect op een warme dag zoals vandaag. Ik hem dit bier ooit weleens gedronken echter het heeft toen geen indruk op mij gemaakt. Waarschijnlijk hangt het met dit bier heel erg af van het moment waarop je het drinkt. Op een warme zomerdag wil je een lichtsmakend en niet te zwaar bier.

Dan moet dit licht zoethopgeurende en moutbittersmakende bier met wat lichte kruiden naar mijn idee goed smaken. Overigens heeft de La Gauloise Ambrée al diverse prijzen gewonnen op meerdere bierwedstrijden. De belangrijkste was wel de eerste prijs op de World Beer Awards.

Brasserie Du Bocq vierde onlangs overigens het 150-jarig bestaan van de brouwerij. Het huidige bestaansrecht dankt zij aan de vele bieren die zij voor derden brouwt, zo’n 70%. Inmiddels is gaat het met de brouwerij de laatste 10 jaar erg goed en is de productie verdubbeld. De brouwerij uit het Ardense plaatsje Purnode brouwt een heel divers gamma aan bieren, variërend van abdij-achtige bieren, witbier, seizoensbieren, streekbieren tot fruitbieren. Wil je dit een keer met eigen ogen zien? Dat kan. De brouwerij is ook te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.bocq.be.

Proost!

Bron: ABT

Lees ook:20-04 t/m 21-04: opendeurweekend Brasserie Du Bocq
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:Belgisch feestje op European Beer Star Awards
Lees ook:Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.
Lees ook:Belgische brouwers vallen in Australië in de prijzen

Eén reactie op “ABT-bier van de maand: La Gauloise Ambrée

  1. Alexander

    Vond um wat vlak. Niet echt heel bijzonder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.