Onafhankelijkheidsdag België: volop bier

Morgen is het groot feest in België! Dan vieren ze daar onafhankelijkheidsdag. Iets dat bijna ieder land heeft behalve Nederland. Zelfs in Belgische kroegen over de hele wereld wordt deze dag uitbundig gevierd met onder andere de producten die het land groot maakt. Daar hoort uiteraard ook het speciaalbier en de biercultuur bij.

De Belgen vieren de onafhankelijkheid van Nederland op 21 juli 1831. Op deze dag legde de eerste koning van België zijn ambt af. In de stad Brussel worden de hele dag allerlei festiviteiten georganiseerd en bij biercafés vind je speciale acties en feestelijkheden. De Belgische biermerken zoals Stella Artois probeert handig in te spelen op de nationale festiviteiten. Klik hier voor een overzicht van het programma.

Lees ook:België lanceert Week van het Belgische Bier
Lees ook:American Craft Beer Week in volle gang!
Lees ook:Ophef over het ‘weggeven’ van bier
Lees ook:Belgisch biercafé Moeke, Breda
Lees ook:Westvleteren bouwsteenbox groot succes in VS

3 reacties op “Onafhankelijkheidsdag België: volop bier

 1. Alexander

  Offtopic: welke datum had je in Nederland in gedachte? De eerste datum van de graafschap Holland? Begin 80-jarige oorlog? Einde 80-jarige oorlog? Oprichting Bataafse republiek? Koninkrijk Holland van Lodewijk N. ? Oprichtingsdag in 1813? Grondwet van 1815? Of dan toch maar 5 mei?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   5 mei vieren we dat we vrij zijn. Wij als Nederlanders moeten ook een onafhankelijkheidsdag krijgen. Misschien dan toch Koninkrijk Holland ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gert-Jan

  Eigenlijk wordt de onafhankelijkheid niet gevierd, wij vieren de troonsbestijging van Leopold I

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.