En bij het nieuwe ABT-Bier van de maand Schneider Weisse Mein Grünes hoort uiteraard ook een heerlijk gerecht. Kipfilet met tonijn, groene asperges en Schneider Weisse Mein Grünes.
De ingrediënten zijn voor vier personen:
8 dunne plakjes kipfilet of plakjes kalfsfricandeau, kant en klaar
8 eetlepels tonijn, uit blik of pot, op water
3 eetlepels roomkaas
6 eetlepels Schneider Mein Grünes
1 eetlepel kleine kappertjes
8 dunne, groene asperges
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Harde onderkant van de asperges snijden en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een mengkom de tonijn met een vork uit elkaar halen en met roomkaas, kappertjes, fijngeknipte bieslook en het bier mengen. Naar smaak extra bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. De plakjes kipfilet of kafsfricandeau hiermee vullen en met groene asperges garneren. Met toast of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Schneider Mein Grünes. Dit bier is ook van de fles verkrijgbaar, 0,5 liter.
Lees ook:Heerlijke tapas bij Witbier, Lente- of Meibock
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas
Lees ook:Bierrecept: Beenham, rode bietjes en blond bier
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma