Burg Bier Brouwerij lanceert Kersenbier

Burg Bier Brouwerij heeft in samenwerking met fruittuin Verbeek uit oldebroek een kersenbier geproduceerd. Voor de Burg Bier Brouwerij is dit de eerste keer dat er een kersenbier gebrouwen is.

 

De kersen zijn uiteraard afkomstig van fruittuinVerbeek en het bier van de Burg Bier Brouwerij. Deze twee componenten zijn bij elkaar gebracht en hebben ongeveer zes maanden gerijpt. Aanstaande zaterdag 7 augustus 2010 is het resultaat van dit puur natuurlijk Veluws Kersenbier voor het eerst te proeven tijdens het Burg Bieren Bierfeest.

Leuk zo’n ‘lokale’ samenwerking. Om de lokale markt en handel te stimuleren zijn dit prachtige initiatieven waarvan ik hoop dat ze door alle ambachtelijke brouwerijen in Nederland worden toegepast, voor zover het al niet gebeurt. Dit valt onder de noemer ‘samen sterk en inventief’.

Lees ook:04-08-’12: Burg Bieren Bierfeest
Lees ook:FemALE Inspired Stout!
Lees ook:Voor de echte bierverzamelaars
Lees ook:Goede bier uitgaanstips bij regen
Lees ook:NK Biertappen van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.