Duvel lanceert kunstcollectie in glaswerk

De Belgische brouwerij Duvel gaat door met het verenigen van bier en kunst. Zij heeft nu de Duvel Collection gelanceerd. Een project waarbij steeds een andere gerenommeerde kunstenaar, designer of ontwerper een reeks met originele print op het Duvelglas uit te geven. Leuk voor verzamelaars!! Zelf heb ik een glas thuis staan van een eerder project waarbij kunstenaar Arne Quinze een mooi design op het glas heeft gezet. De website  http://duvelcollection.com/ is overigens ook al heel fancy!

 

Het bier drinken krijgt serieus een andere dimensie. Sommige mensen vinden het wellicht storend omdat de glazen best druk zijn in de opdruk. Zelf vind ik het heel vrolijk en past het wellicht wel bij de ‘nieuwe’ bierdrinker. Deze nieuwe collectie bestaat nu uit drie glazen die ontworpen zijn door de Nederlandse graficus en illustrator Parra, de Belgische graficus Denis meyers en het ontwerpers duo Elley Kishimoto.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Duvel lanceert opnieuw glascollectie met kunst
Lees ook:Duvel introduceert onbreekbaar Duvel-glas
Lees ook:Maak je eigen Duvel glas
Lees ook:Limited edition Grolsch Beugelfles ‘Op 2011′
Lees ook:Opnieuw exclusieve oplage Duvel glas

2 reacties op “Duvel lanceert kunstcollectie in glaswerk

  1. Jan de Bruin

    De bont beschilderde bierglazen van Duvel dragen niet bij tot het ervaren van de smaak van dit heerlijke bier. Graag terug naar het traditionele glas!

      /   Beantwoorden  / 
  2. roger ramakers

    Een heerlijk bier , geschonken volgens de regels van de kunst op de juiste temperatuur, is OK maar als dat dan nog in een mooi glas is kan daar niemand nog aan weerstaan .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.