Wel of geen A-biermerk bij Discounters?

Bavaria heeft gedurende een aantal weken bij de Lidl een actie. Een sixpack van bijna halve liters (440 ml) voor € 3.79 euro. Dit leidt tot wisselende reacties in de branche. Andere supermarktketens  zoals Hoogvliet en Plus zijn er niet blij mee. De Levensmiddelenkrant verzamelde diverse reacties. Doordat het biermerk bij een super discountketen zoals Lidl ligt zou dit slecht kunnen zijn voor het bierimago van Bavaria en vooral de prijsstelling. Echter het is toch 14% markt die ze hiermee kunnen pakken. Wat vind jij? Zou Bavaria dit wel of niet moeten doen!   

Het is hetzelfde als een topkok in een budget restaurant gaat werken. Het kan het imago omlaag brengen en ook de verkoop in andere winkels negatief beïnvloed. En bovendien het belangrijkste de prijs ligt natuurlijk lager wat ook een neerwaartse spiraal kan opleveren voor de brouwer. Het is dus inderdaad een moedig besluit van Bavaria om de stap te zetten. Ze hebben het merk de laatste jaren net weer een stuk hoger op de kaart!

Erg benieuwd waar dit naartoe gaat en of ook andere brouwers Bavaria gaat volgen. Uiteindelijk is wel weer Bavaria de brouwer die de stap zet. Laat je reactie hieronder achter!

Lees ook:Heineken verhoogt bierprijzen
Lees ook:Lidl lanceert nieuw eigen biermerk?
Lees ook:Bavaria opent eigen bierwinkels
Lees ook:Ook dit jaar minder bier voor ons geld, alleen Bavaria verhoogt bierprijs niet
Lees ook:5 redenen om een goede prijs te betalen voor bier

9 reacties op “Wel of geen A-biermerk bij Discounters?

 1. the Success Ladder

  This is a very interesting point of view. Your blog is refreshing, but I wish one could find more content, though. I am looking forward to reading more from you. Keep up the good work. thanks.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eugene

  Beste Fiona,

  Deze HALVE liter blikken hebben slechts een inhoud van 440 ml (Bekijk het plaatje maar goed).
  Een ongewone maat voor de nederlandse markt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Gaat Bavaria eindelijk naar de Engelse markt met hun eigen bier? :) Ze zaten er natuurlijk al met hun dutch windmill en equivalente zooi. Dus de maat blikken hadden ze al in huis :) .

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Moet ik toch weer terug om te laseren ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 3. bierwinkel leiden

  Hoewel Bavaria graag af wilde van het goedkope imago, ondersteunen zij juist dit beeld door dit soort acties. Andere supermarkten haasten zich met protesteren, terwijl zij ook zelf vaak Bavaria in krat aanbieden voor de helft van de prijs. Het gaat in dit geval gewoon om de hectoliters, en daarin kan ik mij wel vinden. Of het goed is voor de naam Bavaria denk ik niet eerlijk gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. lidl

  Wat een onzin wordt hier verteld.

  Kijk eens over de grens bij een gemiddelde discounter, zoals bv aldi, lidl, kaufland etc.Deze producten liggen hier al jaren zonder probleem!

  Ook in Nederland vind je tientallen merken zoals coca cola, sprite enz.

  In Nederland worden ook A merken aangeboden lees: kitkat, smarties, veltins bier e.a. Maar ook in de non food lijn zijn merkproducten te vinden zoals een maand geleden tefal strijkijzers.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Frans Ruiter

  De marktwerking zal het uitwijzen of Bavaria een goede beslissing genomen heeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   Het zal trouwens wel om een “restant” bierpartuij gaan voor het buitenland die gecanceled is (ook crisis in het buitenland?)—-en onverkoopbaar in de A-supermarkten (die verkopen 50cl blikken)—-gezien de 44cl.

   En weggooien is toch SUND :)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.