Brugse Zot voor 8 euro in China

Het Belgische speciaalbier Brugse Zot van Brouwerij De Halve Maan gaat de Chinese markt op. De brouwerij heeft een overeenkomst gesloten met de Chinese Zuihonggroep om het bier op de markt te brengen. Het krijgt daar een prachtige Chinese naam zodat de Chinezen ook begrijpen wat er op het flesje staat: Bu Lu Ri Kuang Ren!

 

In China wordt enorm veel pils gedronken en dit biertype staat danook centraal tijdens de bierfestivals. Het speciaalbier is echt nog helemaal nieuw. De Oosterse bierdrinkers moeten heel wat neertellen voor dit Brugse bier, namelijk 8 euro. Volgens Xavier Vanneste is het publiek dat in China dit soort luxe producten consumeert sterk groeiende. Het is een mooie stap naar een nieuwe markt die nog ongelooflijk veel mogelijkheden biedt. Per slot van rekening is de West-Europese en Amerikaanse markt inmiddels al behoorlijk bekend met speciaalbier!

Overigens denk ik dat de markt voor speciaalbier weleens snel kan groeien. Door de wereldexpo in Shanghai hebben Chinezen uitgebreid kennis kunnen maken met meerdere Belgische speciaalbieren. Het lijkt me ook niet ondenkbaar dat er de komende maanden meer contracten met China gesloten zouden worden. Enne Nederlanders, waar wachten we nog op?

Bron: Nieuwsblad

Lees ook:Brouwerij Corsendonk sluit nieuw contract in China
Lees ook:SABMiller introduceert internationaal bier in China
Lees ook:Explosieve groei op Chinese biermarkt
Lees ook:China pakt speciaalbier op!
Lees ook:In China moet je zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.