Heineken introduceert nieuw bierglas

Heineken bierdrinkers kunnen vanaf 15 oktober a.s. drinken uit een nieuw merkglas, de Ellipse. Diverse reacties geven aan dat ze de rondingen van Bavaria hierin terugzien . De ambachtelijke bierbrouwer Mongozo speelde in op de lancering en vroeg zich af: waarom niet gewoon blijven bij het oude? Het nieuwe Heineken glas is in ieder geval lichter en gebruiksvriendelijker dan de voorganger. Ook zou het makkelijker moeten zijn om een glas bier te tappen.

 

 

 

In de loop van 2010 gaan alle Heineken-horecazaken geleidelijk over op dit nieuwe glas. In begin 2011 zijn alle oude 1,2 miljoen bierglazen overal verdwenen. Een goede actie in dit ontwerp is denk ik wel dat het glas iets naar binnen draait. Zo ontstaat een betere schuimkraag en bovendien blijft het koolzuur beter in het glas.  Het glas is naar mijn idee zeker mooier! Er komen drie inhoudsmaten, namelijk 25cl, 35cl en 50cl. Verder komt het ook beschikbaar voor Heineken Extra Cold in 25cl en 50cl.

Lees ook:Heineken fluitje niet op Olympische Spelen
Lees ook:Drinken uit een vuil bierglas ergernis nummer 1
Lees ook:Heineken verandert bedrijfslogo
Lees ook:Hoe ziet het nieuwe Heineken flesje eruit?
Lees ook:Heineken krijgt eigen tulp

2 reacties op “Heineken introduceert nieuw bierglas

 1. Eugene

  Geinig om te lezen, dat sommigen de rondingen van Bavaria erin zien.
  De Belgen zien het toch anders, zoals blijkt uit een vandaag geplaatst verhaaltje. Het Nieuwsblad kopt in met een titel: “Heineken tapt pinten op z’n Belgisch”.
  Vijf jaar geleden ging De Stier overboord en de iets smallere Galaxy gong al van 22 naar 25 vl. Dus meer Belgisch.
  Het nog lichtere Ellipse lijkt volgens de Belgisch krant het meest op een pintje van de Zuiderburen. Alleen de ribbels ontbreken. Ellipse zou ook lijken op sommige exemplaren van het Heinekense Cristal-Alken!
  Wordt Heineken nu toch meer Belgisch, nadat een aantal jaren geleden al een Belgische CEO aangetrokken was?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.