Maaslandbrouwerij stopt met brouwen

Phoenix lenteDe reactie op mijn blog gisterenavond was duidelijk. In het Brabants Dagblad was te lezen dat het faillissement nog even is afgewend en er eerst een maand genomen wordt om duidelijkheid te hebben over de financiële situatie. Een ontstane situatie als deze doet het echter nooit goed voor naam en toekomst. Jammer! Dan had ‘t beter nog even binnenskamers kunnen blijven. De vraag is hoe ‘t met Phoenix gaat. Daar heb ik uit betrouwbare bron, eerste hand, afgelopen zaterdag iets over gehoord. 

“De Phoenix bieren vallen niet meer onder Phetradico. Die was niet meer”. Ze zijn nu ergens anders ondergebracht.” Waarop er werd geroepen: “Alweer? het is niet meer te volgen.” Hieruit is dus duidelijk dat de bieren ook op een veilige, andere haven worden geparkeerd. Waar, dat zal vast en zeker de komende weken duidelijk worden. In ieder geval zijn er investeerders nodig die in de techniek van de Maaslandbrouwerij gaan investeren om ervoor te zorgen dat de kwaliteit constant gaat worden.

Brouwen in de Maaslandbrouwerij aan de Kantsingel in Oss is vanaf het einde van deze maand niet meer aan de orde. De deuren zijn gesloten.

Lees ook:En wat nu voor de komende zes weken!
Lees ook:Geen bier van de maand bij ABT
Lees ook:Grolsch plopt Wilhelmus
Lees ook:Bier-spijs weken op bier.blog.nl
Lees ook:Eerste Phoenix seizoenbier een feit!

4 reacties op “Maaslandbrouwerij stopt met brouwen

 1. Eugene

  Ondertussen staan de volgende 2 reacties bij het bovengenoemde artikel in het Brabants Dagblad van 24 sept met de kop “Faillissement Osse brouwerij even afgewend”:

  Uit betrouwbare bron heb ik vanmiddag vernomen, dat de brouwketels al uit de brouwerij waren gehaald. Waarom is dat dan ? Tot het eind van de maand wachten, is overigens nog maar vijf dagen, en dan een definitief besluit te gaan nemen lijkt mij dan ook overbodig. Immers door deze actie is blijkbaar al besloten om definitief te stoppen.
  Pieter – 25-09-2010 | 18:56

  Helaas moet ik constateren dat het verhaal een verkeerde kop heeft gekregen en niet de realiteit weergeeft
  Er is namelijk formeel geen sprake van een faillissement. Alleen is door de huidige geldschieter het besluit genomen geen geld meer te stoppen in de huidige brouwerij. Dit betekent dat de brouwerij niet failliet is, maar wel dat de Maasland Brouwerij aan de Kantsingel in Oss aan het einde van deze maand niet meer zal brouwen.
  Tot die tijd worden de zaken naast elkaar gezet om een definitief besluit te nemen. Optimistische berichten als deze kop suggereert kunnen wij niet geven.
  Onno Kleefkens – 25-09-2010 | 11:04

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Ik heb de kop aangepast…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Onno

  Dank Fiona, dit geeft het beter weer.
  Ook ga ik voorlopig verder als Phetradico met Phoenix waar het voornemen bestond om als De Coöperatie verder te gaan. Dat was wat ik je vorige keer vertelde en dat afgelopen week zijn beslag had moeten krijgen. Echter de ontwikkelingen hebben ons ingehaald.

  En wat een zekere Pieter in zijn commentaar meldt dat de ketels weg zouden zijn gehaald is niet het geval.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Martin

  Momenteel is duidelijk dat de Maaslandbrouwerij wel degelijk ontmanteld wordt. De brouwerij is nu echt verdwenen uit Oss. Jammer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.