Ook op het Borefts’ Picobrouwerij Alvinne

Op het Borefts Bierfestival in Bodegraven raakte ik in gesprek met een van de eigenaren Glenn Castelein van Picobrouwerij Alvinne. Het is een kleine, ambachtelijke brouwerij die haar naam heeft gekozen op basis van Middelnederlandse literatuur, de Ierse elfensprookjes en Grimms mythologiemythen. De alven en alvinnen, gevleugelde vrouwen, waarover de verhalen de ronde gingen in de kastelen van Vlaanderen gaf de doorslag voor de naamkeuze. Bekijk de video met brouwer en eigenaar door op ‘verder’ te klikken.

Alvinne brouwt verschillende soorten bieren waaronder de Morpheus Classic Collection met een tripel, wild, dark en een extra. Ze hebben pittige, zure en alcoholische bieren. Bij het bier maken ze gebruik van veel eigen ingrediënten. Verder hebben ze seizoensbieren en een oak aged collectie waarbij het bier gerijpt wordt in wijn-, whiskey en calvadosvaten. Van tijd tot tijd worden er ook diverse specials gebrouwen. Bekijk hieronder het interview met Glenn van Alvinne.

Lees ook:Brouwerij Alvinne focust op groei
Lees ook:Komend weekend: Alvinne Craft Beer Festival
Lees ook:04-03 en 05-03-11: Alvinne Speciaalbierfestival
Lees ook:03-03/04-03-’12: Alvinne Craft Beer Festival
Lees ook:Exclusieve Flying Dog Alpha collection

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.