De echte Halloween bieren!

Vandaag is het officieel Halloween. Een feest dat in Nederland nog steeds beperkt aandacht krijgt aangezien het een echt Amerikaans volksfeest is. De afgelopen dagen zag ik op het journaal complete Halloween taarten voorbij komen en toen had ik het idee dat er zeker in Amerika ook Halloween bieren moesten zijn. En inderdaad! Speciaal in de traditie voor Halloween-avond zijn verschillende speciaalbier brouwerijen die hun fantasie hebben gebruikt voor het beste bier voor deze avond.

De bieren die hieronder zijn genoemd is een selectie en geen volgorde! De volgende bieren kunnen op het Halloween boodschappenlijstje:

De Dogfish Head Pumpkin Ale, Weyerbacher Imperial Pumpkin Ale, Southern Tier Pumking, Cigar City Good Gourd Imperial Pumpkin Ale. 

En wat is nou zo specifiek aan Halloween bier? De brouwers zijn er verschillende kanten mee opgegaan. De grote lijn die ik hierin kan ontdekken is dat meerdere ‘Halloween style’ bieren bruine suiker en caramelachtige, koperkleurige bieren zijn en veelal met behoorlijk wat kruiden. Een pittige bierstijl dus. Uiteraard past dit ook bij het griezelachtige Halloween. Toch leuk om weer te weten dat er ook echt tientallen bieren bestaan die speciaal hiervoor worden gemaakt.

Sinterklaas, ons volksfeest, heeft dan toch nog behoorlijk wat in te halen op biergebied. Want hier en daar is een schamel sinterklaasbier te vinden. Echter in de meeste gevallen is dit gewoonweg een etiketbier. Ligt hier niet een leuke markt voor de Nederlandse speciaalbier brouwers?

 

Bron: The Fullpint  

Lees ook:De voordelen van Halloween; pompoenbier
Lees ook:Pompoen bieren verkoophit tijdens Halloween
Lees ook:Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.
Lees ook:Samenwerking brouwers geeft nieuwe inzichten
Lees ook:Russische Imperial Stout wint terrein

Eén reactie op “De echte Halloween bieren!

  1. Zwarte Piet

    Lieve Fiona,

    Wat een wonderschone oproep. Ik weet namelijk, als Bierpiet, dat Sinterklaas dol is op een mooie bokaal bier! Zet jij je schoentje maar vast :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.