Hoe Molson Coors vrouwen aan het bier krijgt!

Terwijl Heineken probeert de niet bier drinkende vrouw te verleiden met cider maakt Molson Coors bier die vrouwen en mannen lekker moeten vinden. Jaren onderzoek is eraan vooraf gegaan. Nog leuker is dat zij het bier niet als vrouwenbier gaan introduceren. Het is gewoon een bier voor man en vrouw. Er is vooral heel wat onderzoek en aandacht besteed aan de smaak en presentatie van bier. En dan begint mijn hart toch sneller te kloppen! Want was dit niet exact de uitkomst van het prachtige PINT-symposium ‘Vrouwen aan het bier?‘ 

Volgend jaar komt de brouwer met een nieuwe productlijn bieren. Voordat tot deze bieren en de presentatie is gekomen is uitvoerig onderzoek gedaan en zijn zelfs diverse samples door vrouwen en ook mannen in de markt getest. En nu komt het: Daarbij kwamen ze tot de conclusie dat het niet ging om een positionering van een ‘vrouwenbier’ maar om het verbeteren van het overbrengen van de hele bier experience en de kwaliteit van het bier.

Het zijn volwaardige bieren, geen light-versies, waarbij veel aandacht is besteed aan het glaswerk en de aankleding. Ook zijn smaken toegespits op trends zoals champagne en prosecco. Ze doen er alles aan om het bier iets voor mannen en vrouwen te laten zijn. De aanpak in de positionering van deze nieuwe bierlijn wordt ook de inspiratie om bestaande bieren te herpositioneren.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen en zal het ook zeker volgen. Een prachtig voorbeeld voor Nederlandse brouwconcerns om te bekijken hoe ze dit in de UK doen alhoewel op cultureel vlak uiteraard niet alles één-op-één te kopiëren is.

Bron:  The Publican

Lees ook:Hoe ze in de V.S. vrouwen aan ‘t bier krijgen!
Lees ook:Mannen vinden bierdrinkende vrouw aantrekkelijker
Lees ook:In Zeeland meer streekbieren op tafel
Lees ook:Symposium: Stop mannenreclames in biermarketing
Lees ook:Molson Coors komt met vrouwenbier Animée

0 reacties op “Hoe Molson Coors vrouwen aan het bier krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.