Strengere eisen voor biologische hop in V.S.

In Amerika heeft het ministerie van landbouw de regelgeving voor het brouwen van biologisch bier verscherpt. In 2013 moeten de brouwers die met het predikaat ‘Biologisch’ op het bier willen brouwen aan de nieuwe regelgeving voldoen. Door de enorme populariteit van biologische hop konden de boeren de productie voor de brouwerijen niet aan. Hierop kwam een versoepeling in het gebruik van tientallen niet-biologische ingrediënten. Zo konden boeren wel gebruik maken van diverse chemische mest soorten en pesticiden.

We zijn als consument dus al die tijd gefopt. Tenminste wel in de Amerikaanse biermarkt. In Nederland werken we met het EKO-keurmerk dat niet toestaat dat gebruik wordt gemaakt van chemische mest. Er moet gebruikgemaakt worden van organische mest of plantenresten. Best een opmerkelijk verhaal dat in de V.S. een bier dus als biologisch wordt verkocht op dit moment terwijl dit eigenlijk niet zo is. Zeker niet conform de Nederlandse maatstaven.

Alle geledingen in de biologische producten hebben nu twee seizoenen de tijd om ingrediënten en producten aan te passen aan de nieuwe eisen. Bovendien kunnen vraag en aanbod dan goed op elkaar afgestemd worden.

Bron: Food Safety News

Lees ook:V.S. focust op biologische hopteelt
Lees ook:Biologisch bier niet gewoon een hype?
Lees ook:Gulpener introduceert biologische bierrange
Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?
Lees ook:La Trappe Puur bij La Place

0 reacties op “Strengere eisen voor biologische hop in V.S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.