Brouwerij De Molen gaat uitbreiden

De bierbrouwers uit Bodegraven gaan als een speer. Eén van de weinige brouwerijen in Nederland die het internationaal zo goed doet is Brouwerij De Molen. Het bier is in Amerika inmiddels een geliefd gerstenat. De huidige capaciteit van 500 liter per brouwproces is danook niet meer voldoende. Eigenaar Menno Olivier zal daarom een tweede brouwlocatie openen die een capaciteit heeft van vijfduizend liter!

Begin 2011 kan de nieuwe locatie in het oude pand van de Formido in Bodegraven, als alles verloopt volgens plan, al in gebruik worden genomen. Een tweede grote succes is overigens ook dat er momenteel gesproken wordt over een contract met een grote supermarktketen en een slijterij. Over die laatste heb ik wel een idee met wie .  

Het is een mooi resultaat en ik hoop dat door de verkrijgbaarheid in de supermarkt het bier ook in de regio rondom Bodegraven beter bekend wordt. Want volgens de brouwerij is dit nog iets waaraan gewerkt moet worden. Veel mensen in Bodegraven hebben er geen idee van dat er zo’n succesvolle brouwerij in hun woonplaats staat.

Bron: Leidsch Dagblad

Lees ook:La Trappe Puur voorlopig niet in supermarkt
Lees ook:Brouwerij Anders werkt aan tomatenbier
Lees ook:Goede krieken investering?
Lees ook:24-09/25-09: Borefts Bierfestival Brouwerij de Molen
Lees ook:Nieuwe Nederlandse brouwerij in Egmond-Binnen?

6 reacties op “Brouwerij De Molen gaat uitbreiden

 1. NoiZe

  En de rest van Nederland heeft vaak ook geen idee wat voor pareltjes van bieren er daar worden gemaakt.

  Hopelijk komt daar snel verandering in. Goed bier doet volgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Edo

  Ik hoop dat met de nieuwe brouwlocatie ook de schitterende kwaliteit gehandhaafd blijft. Maar daar heb ik het volste vertrouwen in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Ik ben wel heel benieuwd. Die nieuwe installatie wordt blijkbaar 10 keer zo groot (is dat niet heel erg groot overigens) en dus moet je ook de bestaande bieren opnieuw “uitvinden”. Menno kennende houdt hij daar wel rekening mee. Maar het wordt wel een heel grote kleine brouwerij op die manier…

     /   Beantwoorden  / 
 3. John

  Beste allemaal,

  Een kleine correctie. De brouwinstallatie wordt niet 5000 liter, maar 2500 liter. Theoretisch is het wel mogelijk om 2x per dag te brouwen natuurlijk ;-) In principe hebben een groei voor ogen van 5x de huidige jaarcapaciteit.

  Groet,

  John,
  Brouwerij de Molen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik vond het al wat veel maar dacht dit soort keycijfers in de krant kloppen vast… Bedankt voor de correctie. Nog steeds een mooie uitdaging trouwens!!

     /   Beantwoorden  / 
 4. gerard van der weide

  Geweldig nieuws

  Ben nu al benieuwd hoe de brouwerij er uit komt te zien
  Ik hoop inderdaad dat de bieren niet aan kwaliteit verliezen

  groeten gerard v d weide

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.