Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed

In navolging op de diverse kritiek die links en rechts door bierkenners is ge-uit over de kwaliteit van het bockbier in 2010 had ik een poll opgezet. Zo droop het enthousiasme over het bockbier er bij Kassa niet helemaal vanaf en hoorde ik bij de diverse bockbier wedstrijden ook niet al te goede reacties. Zelf was ik tijdens wat proeverijen ook niet altijd onder de indruk. Alhoewel een aantal, die nu ook als winnaars uit de bus zijn gekomen in de diverse wedstrijden toch echt een goede kwaliteit en smaak hebben.

Daarbij vond ik dan wel dat het verschil groot was. De top was goed echter heel veel dat eronder hing was naar mijn gevoel echt een stuk minder. Om eens te bekijken wat de bierliefhebber hiervan vond heb ik een poll opgezet. Het is overduidelijk dat de bierdrinker weer wegloopt met het bockbier dit jaar. Maar liefst 70% vindt dit seizoensbier goed (52%) of uitstekend (18%). 14% beoordeelt het bier met een voldoende, 13% met redelijk en slechts 3% slecht. Overigens is deze uitslag wel echt een peiling.

Lees ook:Uitslag poll: Kwaliteit Nederlands bockbier in orde
Lees ook:Hertog Jan restyling toch goed?
Lees ook:Wat vind jij van het bockbier?
Lees ook:60 procent vindt Nederlands speciaalbier van goede kwaliteit
Lees ook:Start bockbierseizoen 2010!

5 reacties op “Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed

 1. Alexander

  de vraagstelling was dan ook verkeerd. “De kwaliteit van het bockbier” en dan heeft een stemmer alleen Amstel en pak m beet de Johannieter van Jopen gehad. Dan zou ik ook ‘Goed’ stemmen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Nou, niet iedereen neemt ‘t zo letterlijk…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    hoe moet je de vraag dan interpreteren? Onderbuikgevoel? Ik heb zelf een bockbier of 10 gedronken waarvan er 5 niet over naar huis te schrijven zijn. Ben ik dan ‘oordeelkundig’ voor de kwaliteit van de bockbieren?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Natuurlijk…. Ten opzichte van voorgaande jaren weet je toch of het beter of slechter is?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Alexander

      Als je een ‘ten opzichte van’ vraag had willen stellen :)

      iig, het is tenminste minder zoet dan 5 jaar geleden.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.