Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!

ebs-topWaar is nou de goede kwaliteit van het bourgondische bierzuiden? De Noordhollandse brouwers doen het internationaal goed. De Haarlemse brouwerij Jopen en de Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) vielen in de prijzen bij de European Beer Star Award in Duitsland. Op 11 november werden de medailles uitgereikt op de vakbeurs Brau-Beviale in het Duitse Neurenberg. Samen gingen ze met maar liefst vijf medailles naar huis.

SNAB behaalde een zilveren medaille met het bier 1410 in de categorie Belgian Style Ale en een bronze medaille in de category German Style Dunkler Bock met het ook in Nederland al bekroonde Ezelenbok.

Jopen behaalde een zilveren medaille in de categorie Dry Stout met de Jopen Extra Stout en nog eens een zilveren medaille in de categorie English Style Golden Ale met Jopen Gerstebier. De medailleregen eindigde daar nog niet mee. In de categorie Belgian Style Tripel ontving Jopen een bronze medaille voor de Jopen Tripel.

Meer dan 955 bieren uit 34 landen in 44 categorieën deden mee aan de wedstrijd. Een 88-koppige, internationale jury beoordeelde de bieren op onder andere kleur, geur, schuimkraag en natuurlijk de smaak. Goed voor het internationale bierimago van Nederland! Mooi prestatie!! Voor een overzicht van alle winnaars klik hier!

Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Belgisch feestje op European Beer Star Awards
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:Bierbrouwers Duits en Lauret en Rodenburg vallen in de prijzen
Lees ook:Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge

Eén reactie op “Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!

  1. Frans Ruiter

    Hup Noord-Holland Hup!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.