La Trappe Puur voorlopig niet in supermarkt

La trappe puurVanwege de beperkte capaciteit bij brouwerij De Koningshoeven kan het biologische bier La Trappe Puur voorlopig niet de supermarkt in. Dit zegt naar ik aanneem Peer Swinkels in de Levensmiddelenkrant. Wellicht toch zonde dat La Trappe Isid’or blijvend in het assortiment is gebleven. Wellicht als dit niet gebeurd was dan had het wel gekund? Alhoewel het leveren van bier aan supermarkten natuurlijk wel een andere grote capaciteit verlangt.

In de horeca is het bier wel verkrijgbaar en loopt het zover ik heb begrepen erg goed. Thijs Thijssen, directeur De Koninghoeven laat in een reactie weten dat de beslissing om wel of niet naar de retail te gaan nog niet definitief genomen is. De vraag naar La Trappe is zo groot dat zij momenteel alle moeite hebben om hieraan te voldoen. Het definitieve besluit wordt door Thijs Thijssen samen met de monniken genomen.

Zoals eerder aangegeven heeft Bavaria de ISO-certificering van duurzaam ondernemen doorgevoerd, naar zij zeggen als eerste. Ik vraag mij af of dit helemaal juist is. De Gulpener Brouwerij is al jaren ook een van de koplopers. Bavaria gebruikt momenteel in ieder geval slechts 1,8 hectoliter water bij de productie van een hectoliter bier. Veel andere brouwers zitten gemiddeld op 5,2 hectoliter, aldus Bavaria. 1,8 is inderdaad echt heel weinig.

Overigens geeft Bavaria ook aan dat het witbier 0.0% wereldwijd heel goed loopt en dat dit wellicht de beste stap ooit is. Het product is inderdaad wel echt goed gelukt.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Trappistenbier: op is op!
Lees ook:Primeur: eenmalige La Trappe Isid’or Oak Aged
Lees ook:Nieuwe La Trappe fietsroute
Lees ook:Biertrend: Groei van zwaardere bieren
Lees ook:In gesprek met brouwerijdirecteur Thijs Thijssen

Eén reactie op “La Trappe Puur voorlopig niet in supermarkt

  1. Simon Bloei

    Niet getreurd, ik zag La Trappe Puur bij de slijter staan, in mijn geval de Mitra.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.