Bloed geven en bier krijgen

Toen ik het voor het eerst las vond ik het nogal vreemd. Je geeft bloed en je krijgt bier. In Amerika hadden ze deze actie al eerder op touw gezet. In België starten ze in samenwerking met het Rode Kruis nu ook zo’n actie. Een goede zaak. Niet alleen voor het imago van bier maar uiteraard ook om meer bloed in te zamelen. Op maandag 29 november a.s. wordt in Woumen, België zo’n actie gehouden. Kunnen we dit ook niet in Nederland doen?

Tussen 17.30 en 20 uur in het ontmoetingscentrum ‘t Woumenhof in Woumen, België, kunnen de eerste honderd bloeddoneren rekenen op een krat bier als zij bloed doneren. De actie is een initiatief van de Roone-pleziervrienden. Het Rode Kruis heeft nog zo haar twijfels gehad om deze actie wel een goed signaal zou afgeven. Zij hebben namelijk niet het idee dat een krat bier echt tot meer bloedgevers zal leiden. Ook willen ze eigenlijk geen associatie leggen met alcohol.

Zoals ik al zei zal het voor het bierimago een goede zaak zijn . Normaal gesproken komen volgens de organisatie zo’n 60 tot 70 mensen bloed geven. Ze hopen dat dit dus oploopt tot 100 door het bier. Ik ben erg benieuwd! Het geld wordt overigens ingezet uit de eigen pot. Is er nu echt geen bierbrouwerij die dit initiatief kan sponsoren? Of willen ze die link niet leggen.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Bier voor bloed of nieuwe PR?
Lees ook:Bier in ruil voor bloed
Lees ook:Jupiler helpt Belgisch voetbalteam naar wereldkampioenschap
Lees ook:Gentse studenten willen collectiviteitskorting op bier
Lees ook:Verliest Heineken binnenkort ster?

0 reacties op “Bloed geven en bier krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.