Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.

In Amerika worden tijdens Halloween heel wat zogenaamde pompoen bieren gebrouwen. De brouwers spelen hier handig in op het grote volksfeest. In Nederland is Sinterklaas natuurlijk een groot familiefeest dat samen gevierd wordt. Uiteraard ook wel het feest van de kinderen. Vingers gingen al op dat sinterklaasbier danook in Nederland echt niet kon. Kinderen en bier is een no-go.

Daar ben ik het mee eens. Echter een leuk cadeau voor bierliefhebbers is het wel. En zeker ook een bier om van te genieten in plaats van chocola of speculaas met warme chocolademelk. Het aantal brouwers dat Sinterklaasbier brouwt neemt jaarlijks niet echt toe. Ze zijn op één hand te tellen. Toch jammer want ik denk dat met speculaaskruiden een mooi, warm bier te brouwen is. SNAB en Brasserie du Bocq brouwen Sinterklaasbier. Ook het Cookie bier van Brasserie d’ecaussinnes zou ervoor door kunnen gaan. 

Via ’Onder de Linden’ en Bier & Co is dit bier te koop in heel Nederland. Wat mij betreft mogen er heel wat meer Sinterklaasbieren op de Nederlandse markt komen. Ken je nog andere Sinterklaasbieren vul ze hieronder gerust aan! Dan kunnen alle bierliefhebbers tijdens Sinterklaas lekker aan het echte Sinterklaasbier.

Lees ook:Het biertje van…… Sinterklaas
Lees ook:Wie kent het niet: Sinterklaasbier
Lees ook:Brouwerij Toetëlèr lanceert ‘Sinterklaasbier’
Lees ook:20-04 t/m 21-04: opendeurweekend Brasserie Du Bocq
Lees ook:Belgische brouwers vallen in Australië in de prijzen

4 reacties op “Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.

 1. Theo

  Fiona,

  Synpathiek verzonnen maar een slecht idee.
  Tussen de bokbieren (we zitten nog midden in het bokbierseizoen en de (kerst- en)winterbieren zit geen ruimte op het winkelschap.
  Bovendien, wat moet ik me voorstellen bij een sinterklaasbier? Pepernoten, kruidnagel en geheime kruiden? Zitten we daar op te wachten? Vraag gewoon een winterbier (Texelse), een Ongelovige Thomas of een Jopen Meesterstuk of een IJndejaarsbier in je schoentje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   wat is er mis met een SNAB Speculator?

     /   Beantwoorden  / 
   1. jan

    Die is geloof ik niet gebrouwen dit jaar..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frans Ruiter

     Klopt, doch hebben sommige slijterijen gelukkig nog wat van vorig jaar.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.