Bij een kerstbier van de maand hoort uiteraard ook een kerstgerecht. In alle ABT-cafés vind je in december Christmas Goliath op de tap. Bevalt dit bier zo goed dan is het ook te koop op fles bij de betere slijterijen. En met een prachtig kerstgerecht dat echt niet veel tijd kost en toch bijzonder is kan de kerst straks toch niet meer stuk? Kipfilet met gemengde paddestoelen, serranoham en Christmas Goliath. (foto M.Therese Bruggeman)
Ingrediënten voor vier personen:
4 ontvelde kippenborstfilets, van bio- of scharrelkip
150 gram gemengde paddestoelen
125 gram serranoham of lichtgerookte ham, aan een stuk
2 sjalotjes
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2,5 dl gevogeltebouillon
1 dl Christmas Goliath van Brasserie Des Géants
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De kippenborstfilets plat slaan en met een scherp mes een inkeping maken om te vullen. Met weinig zout bestrooien en even laten rusten. De harde onderkant van de paddestoelen afsnijden, schoon borstelen en in stukjes snijden. De ham in piepkleine blokjes snijden. Een eetlepel olie in een koekenpan verwarmen en de paddestoelen en ham kort om en om bakken.
Het bier toevoegen, 3 tot 4 minuten goed verwarmen en vervolgens laten afkoelen. De filets ermee vullen. De rest van de olie in een braadpan verhitten en de filets aan beide kanten aanbraden. Sjalotjes kort meebraden. Hittebron verlagen, gevogeltebouillon toevoegen en gedurende 25 tot 30 minuten stoven. Af en toe omkeren. Naar smaak het restant of extra bier aan het stoofvocht toevoegen. Laten afkoelen en in plakjes snijden. Serveren met de warme saus, aardappelkroketjes en beetgare broccoliroosjes. Een goed gekoeld glas Christmas Goliath van Brasserie Des Géants erbij drinken. Dit bier is ook van de fles verkrijgbaar.
Bron: Han Hidalgo, Biercuisine
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier