Restaurant Lieveling in Hoofddorp heeft een leuke manier bedacht om het speciaalbier op de kaart te krijgen en geïnteresseerden naar hun etablissement te trekken. Zij hebben Amateurbierbrouwersvereniging ‘t Wort Wat gevraagd met door hen aangeboden kruiden een bijzonder bier te ontwikkelen.
Dat hoef je de leden van ‘t Wort Wat geen tweede keer te vragen! Na een oproep zijn koppen bij elkaar gestoken en is er bepaald dat het recept een Meibockbier zou worden. Op 11 september jl. zijn er twaalf (proef)brouwsels gebrouwen met unieke kruidencombinaties, waarvan er elf definitie meedingen naar de uiteindelijke keuze van een testpanel. En dit testpanel bestaat gewoon uit Lievelingbezoekers die aankomende 30 december acte de présence geven in het restaurant. Het bier dat de meeste punten krijgt zal volgend jaar eenmalig uitgebracht worden en alleen van de tap in het restaurant zelf verkrijgbaar zijn. Misschien kan er een vaatje achtergehouden worden voor het Meibockfestival op 17 april ?
Op de website wordt het niet aangegeven, maar het schijnt dat je je hier voor op moet geven. De bierproeverij begint om 16:00 uur en om 17:00 uur is het borrelen geblazen. Moeten de aanwezigen dan in één uur elf bieren proeven? Dat kan natuurlijk, maar dan wordt het meer werken dan genieten. Ik neem aan dat er over nagedacht is. Om 18:30 uur is er aansluitend een buffet van biergerechten en 21:00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Leuk natuurlijk, als jouw amateur gebrouwen bier als één uit de elf gekozen wordt!
Lees ook:Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen
Lees ook:21-04-2013: Meibockfestival in Amsterdam
Lees ook:17-4-11: Meibockfestival Amsterdam
Lees ook:De lente met… Texels Springtij
Lees ook:NK Bierbrouwen heeft al 289 inschrijvingen