Duvel Tripel Hop: Echt een topper

Een bierliefhebber in optima forma moet toch weten hoe de Duvel Tripel Hop smaakt. Ook al zijn de kosten voor een fles van 75cl dan 14.99 euro. Je wilt het toch proberen. Ik ben in ieder geval niet teleurgesteld. Uiteraard een heerlijk frisse hopbitterheid die niet te missen is. Hou je niet van bitter dan is dit niet jouw bier. Het is duidelijk een stapje hoger dan de Duvel.  

 

Het bier dat wordt gebrouwen door Duvel Moortgat is weer op de markt gekomen door een weddenschap. Veel aanhangers op facebook gaven aan dat ze de Duvel Tripel Hop graag terugzagen op de markt. Door binnen een half jaar heel wat aanhangers te verzamelen op Facebook beloofde Michel Moortgat het te regelen. Zo gezegd zo gedaan.

De Tripel hop is gemaakt van de drie soorten hop Saaz-Saaz, Styrian Golding en Amarillo. Twee daarvan vind je ook terug in de gewone Duvel. Dit is overigens ook duidelijk te proeven. Met de drooghop techniek ontstaat een prachtige hopbittere smaak.  Het alcoholpercentage is 9,5 procent, toch is het bier fris en goed doordrinkbaar. Er zijn circa 60.000 flessen op de markt gebracht zodat iedereen die het bier wil proeven hiervoor ook de gelegenheid krijgt.

Lees ook:Duvel Tripel Hop komt terug op de markt
Lees ook:Stem voor een nieuwe toekomst ‘Duvel Tripel Hop’
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:‘Brouwers’ zetten facebook in
Lees ook:Duvel Tripel Hop in 33cl op de markt

2 reacties op “Duvel Tripel Hop: Echt een topper

  1. jacek

    New beer from Grupa Zywiec (Heineken) in Poland. Beer brewed according to the recipe home brewer, winner of Grand Champion 2010. 150 thousand bottles only. http://www.festiwal-birofilia.pl/ Greetings from Polish

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Ik had hier in Nieuw-Zeeland een heel oud Amerikaans bier. Helaas die smaakte niet meer goed. In de winkel niet goed bewaard…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.