Deus bier: mooi alternatief voor champagne

Geen champagne- maar een bierliefhebber? Dan heb ik een geweldig bier om het nieuwe jaar mee in te luiden: Deus Brut des Flandres oftewel champagnebier. Heel vroeger stond ’champagnebier’ nog op de fles vermeld, een stuk duidelijker voor de consument. Champagneboeren begonnen echter een proces en wonnen waardoor champagnebier werd vervangen voor ‘Brut des Flandres’. Dit bier is afkomstig van Brouwerij Bosteels die ook topmerken als Tripel Karmeliet en Kwak in de portefeuille heeft zitten. Dit champagnebier is toch echt wel het neusje van de zalm. 

Het is het beste van twee werelden Champagne en Bier. De smaak is echt geweldig. Je proeft van beiden iets. Het bier is niet goedkoop zo’n 12 tot 15 euro per fles. Het brouwproces is danook heel arbeidsintensief en bijzonder. De rijping van het bier vindt in Frankrijk plaats volgens de Champenoise methode. Dit houdt in dat de flessen met de hals naar beneden liggen waarbij het bier zo rijpt. Na het diverse keren gedraaid te hebben wordt het bezinksel uit de fles verwijderd.

De smaak is zacht, heeft iets weg van een tripel waarbij de alcohol zeker te proeven is. Het is vreemd aangezien je denkt champagne te drinken en ook bier. Met name ook door het mousserende karakter. Er is niets aan dit bier dat echt overheersend is waardoor het perfect als aperitief of bij een hapje gedronken kan worden. Proost!

Lees ook:Nieuw ‘champagnebier’ op de markt
Lees ook:Kom maar door met ‘Champagnebier’
Lees ook:Urthel Tripel: Een warme sterke tripel
Lees ook:Champagnebier een nieuwe trend?
Lees ook:Malheur Dark Brut: bier voor de donkere dagen

2 reacties op “Deus bier: mooi alternatief voor champagne

 1. Combibo

  Wat een verrassing, een heerlijk bier met zachte zuren en een frisse fruitige smaak. Een hele goede body en een heerlijke lange nasmaak. Aan te bevelen! Let wel op: je drinkt het gauw te snel! En het is wel 11,5 %, kijk dus uit met vuurwerk afsteken daarna!

    /   Beantwoorden  / 
 2. roegiers henri

  prachtig het beste resultaat is ijskoud en zeker niet in een bierglas MAAR toch langs de dure kant voor een gepe,sioneerde !!

  alle succes toegewenst

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.