Eerste Nederlandse cask conditioned Real Ale dagen

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2011 vindt een uniek bierevenement plaats in proeflokaal in de wildeman in Amsterdam. Wat je je moet voorstellen bij cask conditioned real ale dagen is het volgende: Nederlandse brouwers is gevraagd om een Real Ale te brouwen en deze te presenteren tijdens speciale Real Ale dagen. Het initiatief werd groots ontvangen. Zeven brouwers doen mee.

De volgende hebben toegezegd: Brouwerij Emelisse, Brouwerij De Molen, Brouwerij Klein Duimpje, Brouwerij Ramses, Brouwerij De Snaterende Arend en De Amersfoortse Connectie met Vat 13 en De Eem. Naast de presentatie van de bieren zijn de brouwers ook aanwezig op een of beide dagen. Op vrijdag 11 februari zijn deze speciale ale’s te proeven vanaf 17.00 uur en zaterdag vanaf 15.00 uur.

Ik ben erg benieuwd! Inmiddels heb ik in Nieuw-Zeeland namelijk ongelofelijk veel ales gedronken en ben erg benieuwd naar de Nederlandse versies van dit gerstenat. Deze zijn dus niet te vergelijken… aangezien dit om Real Ale bieren gaat!

Lees ook:Nederlandse Cask Conditioned Real Ale dagen groot succes
Lees ook:11-12 en 12-12: Britse Real Ale Dagen
Lees ook:‘Levend bier’ in Antwerpen
Lees ook:Nederlandse bierweek bij bierproeflokaal In de Wildeman
Lees ook:03 t/m 05-09: Weekend van het Bier in aantocht!

2 reacties op “Eerste Nederlandse cask conditioned Real Ale dagen

 1. NoiZe

  Het zijn niet zo maar ales, het zijn Real Ales. Een Real Ale wordt uit een cask gepompt. Hij is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.
  http://www.camra.org.uk/page.aspx?o=100330

  En volgens mij is er in New Nieuw Zeeland geen Real Ale te bekennen hoor ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Aha, Dank!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.