Drinken uit een vuil bierglas ergernis nummer 1

Het is vast herkenbaar, je gaat op visite en krijgt een vuil bierglas. Het is in 97% van de gevallen ergernis nummer één bij de bierdrinker. Dit blijkt uit onderzoek onder 1000 Nederlandse bierdrinkers. Verder weet tweederde van de bierdrinkers niet dat het bier doodslaat als het glas in de vaatwasser is gewassen. Bierbrouwer Heineken, opdrachtgever van het onderzoek, wil de bierdrinker volgens mij graag een lesje geven in hoe krijg ik ook thuis een goed getapt glas bier. Een goede voorbereiding is het halve werk. Eén op de drie bierconsumenten heeft slechts vijf of zes bierglazen thuis staan. Tijdens een feestje is dat dus improviseren. Heineken gaat glazen weggeven!

De komende weken geeft Heineken meer dan 1 miljoen nieuwe Ellipse-glazen weg. Het glas is in de horeca al een aantal maanden te vinden en nu zijn de thuisdrinkers aan de beurt. Naast voldoende glazen zijn er natuurlijk meer belangrijke richtlijnen voor een goed getapt glas bier. Klik hier voor de taptips! 

De Nederlandse bierdrinkers gaan bij een mislukte schuimkraag in 64% van de gevallen het bier in een ander glas overschenken, laten een draaikolk ontstaan (27%) of beginnen zelfs het bier te schudden met de hand of een bierviltje op het glas (16%). Doe dat dus juist niet want dan wordt alleen maar erger. Er komt zuurstof bij en het bier warmt op, weg smaak.

Bij de aankoop van een krat Heineken tussen 24 januari tot en met 31 maart 2011 kan je met de kassabon in het lokale Heineken café vier Ellipse-glazen afhalen. Op www.heineken.nl/glas staat welke 700 cafés deelnemen aan de glazenactie. Wel slimme actie, zo komt de bierdrinker namelijk ook weer eens gezellig in het lokale café!

Lees ook:Heineken fluitje niet op Olympische Spelen
Lees ook:Heineken introduceert nieuw bierglas
Lees ook:Bierdrinkers kiezen steeds vaker voor alcoholvrij bier
Lees ook:Duvel lanceert kunstcollectie in glaswerk
Lees ook:Heineken Ellipse glazenactie goed op stoom

Eén reactie op “Drinken uit een vuil bierglas ergernis nummer 1

  1. @Eijkb

    Dus én een krat heineken, én naar een heineken café én dan je bier thuis uit een heineken glas? Mij niet gezien, al krijg ik ze gratis.

    Maar goed, voor de liefhebbers een mooie aktie. Ben benieuwd of ze die glazen en hun bezorgheid over schone glazen ook gebruiken als reclame in Nigeria.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.