Brouwerij Klein Duimpje lanceert nieuw bier

Huisbrouwerij Klein Duimpje lanceert een nieuw bier. Een dubbel Rauch Weizen met een alcoholpercentage van 7,5 procent. Inderdaad dat is wel wat zwaarder dan een gangbaar Weizenbier. Bovendien is het weer een aparte niet dagelijks geziene ‘bierstijl’. De brouwerij uit Hillegom timmert hard aan de weg en komt binnenkort met andere verrassingen. Iets over het bier….

Volgens brouwmeester Erik Bouman heeft deze Rauch Weizen een typische geur en smaak van bananen en kruidnagel. Dit wordt veroorzaakt door de fenolen verbindingen tijdens het vergisten en in de gist zelf zijn ze ook goed waarneembaar. Wat fenolen zijn? Het is een organische verbinding tussen koolstof, waterstof en zuurstof. Dit heeft een uitwerking op de smaak en smaakachtergrond van het bier en is dus belangrijk bij het brouwen van een goed glas bier. Via mout, hop en kruiden komen deze in het bier. Als je hier meer over wilt weten dan raad ik je aan om de volgende link eens te bekijken: http://www.hobbybrouwen.be/artikel/fenolen.html.

Op het etiket is een impressie te zien van het dorp Hillegom zoals dit er rond de 16e eeuw uitzag!

Lees ook:Bier proeven: Weizen Rauch
Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert rauchbier
Lees ook:Eerste Jopenkerk bier ‘Witte rook’ op tap
Lees ook:Tentoonstelling Bierbrouwen in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.