AB InBev op overnamepad

Vandaag zijn de cijfers bekendgemaakt van bierbrouwconcern AB InBev. Daaruit bleek dat met name in het vierde kwartaal een grote terugval plaatsvond, maar liefst 10% in België. Over het geheel genomen hebben de Belgen in 2010 4,9% minder AB InBev bieren gedronken. De stakingen in januari en het weer in december vorig jaar deed de Brouwgroep geen goed. De focus zal de komende jaren vooral liggen op organische groei echter Carlos Brito, chief executive van AB InBev, sluiten overnames niet uit om groter te worden. De biermerken….

Jupiler en Leffe hebben aan marktaandeel gewonnen. Ondanks een terugval van de nettowinst met 12,7 %, dat overigens vooral boekhoudkundig is, en een volumedaling van 408,603 miljoen hl naar 398,918 miljoen hl steeg de omzet wel van 9,267 miljard dollar naar 9,473 miljard dollar. Dit is uiteraard net zoals bij alle andere grote bierconcerns.

Naast de dalers bestond er bij de belangrijkste biermerken een stijging van 4,8%. Goed renderende bieren waren Skol, Brahma en Antarctica in Brazilië, Harbin en Budweiser in China, en Budweiser in het Verenigd Koninkrijk.

Ik ben erg benieuwd welke biermerk aan AB InBev ten prooi valt. Want als er zo’n ‘ballon’ wordt losgelaten dan is duidelijk dat we binnen afzienbare tijd een overname kunnen verwachten. Een overname in één van de groeilanden zoals bijvoorbeeld Azië lijkt niet onwaarschijnlijk.

Bron: HLN.be

Lees ook:Extra krediet voor grootste brouwconcern
Lees ook:Corona nu officieel Belgisch
Lees ook:AB InBev 100 miljard euro waard
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:AB-InBev koopt Amerikaanse Goose Island Brewery

3 reacties op “AB InBev op overnamepad

 1. Alexander

  de geruchten waren SABMiller.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Waren of zijn?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.