Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren

In november 2009 kon al gemeld worden dat in Veenhuizen een nieuwe brouwerij de deuren zou openen. Een groep investeerders die zichzelf de zware jongens noemt hebben in samenwerking met gedetineerden een voormalige graanmaalderij compleet gerestaureerd en ongevormd tot  Brouwerij Maallust. Op 12 april aanstaande zal de brouwerij officieel geopend worden door niemand minder dan Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Restauratiefonds.

De bierbrouwerij heeft een hypermoderne brouwinstallatie die door de brouwers (Gert en Carina) van Brouwerij Mommeriete in gebruik wordt genomen. In totaal is er ongeveer 6 ton aan investering gedaan. Er zullen vooral bovengistende speciaalbieren gebrouwen worden, zeker geen pils. Naast de brouwerij is er ook een hypermoderne vergaderruimte en kunnen proeverijen georganiseerd worden in een proeflokaal. Op RTV Drenthe is een kort nieuwsitem te zien over deze brouwerij en de brouwinstallatie, klik hier

Bron: BAV en RTV Drenthe

Lees ook:Mommeriete kan vraag nauwelijks aan
Lees ook:Nieuwe brouwerij in Veenhuizen op komst
Lees ook:Investeren in Ramses Bier
Lees ook:Lindeboom komt met nieuw brouwhuis
Lees ook:7-8-2010: Het Burgbieren Bierfeest

7 reacties op “Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren

 1. Dirk

  Ik vind het logo geweldig passen bij het gebouw. Komt het groot op de voorgevel staan waant men zich zo terug in een brouwerij van een kleine 100 jaar oud. Een bewussie? ik denk het wel.

  Veel succes gewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Mooi, weer een brouwerij erbij! Kunnen we gelukkig binnenkort de bieren van Mommeriete ook in andere delen van Nederland kopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Zover ligt Veenhuizen nou ook weer niet van Gramsbergen vandaan, Frans. Of bedoel je dat niet? ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frans Ruiter

    Nee, uiteraard bedoel ik de schaalvergroting. Tot nu toe werd nagenoeg alles in Gramsbergen opgedronken, dat gaat nu wel een behoorlijke uitdaging worden ;-) !

      /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Ronald Crans

  Jaloers! Geef mij ook een groep “zware jongens”. Ik weet nog wel een leuk project in Amsterdam!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Harry Pinkster

  Dirk, het is zeker een bewust gekozen logo want op bijna alle gevels in Veenhuizen vind je namen van de woning in ongeveer hetzelfde lettertype.
  Veel panden kregen stichtelijke namen als ‘Orde en Tucht’, ‘Zorg en Vlijt’, ‘Bitter en Zoet’, ‘Werk en Bid’ en dus ook ‘Maallust’. In 2009 is Veenhuizen door de gemeente en de provincie kandidaat gesteld voor de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kortom, een perfecte aansluiting bij de omgeving. Ondanks het feit dat het dorp nooit eerder een brouwerij heeft gehad weet men het prima te plaatsen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rieks

  Ik ben er geweest,prachtig ook de kaasmakerij erbij maakt het compleet plus het souvenierswinkeltje in de molen.Voor een dagje uit past het in het geheel met het museum Veenhuizen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.