Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!

Eind november kwam Brouwerij de Molen met het nieuws naar buiten dat zij een nieuwe brouwerij ging bouwen in Bodegraven. Op de locatie van de voormalige Formido. Het vordert snel! Gisteren 16, vandaag 17 en maandag 21 maart komt de nieuwe brouwinstallatie binnen uit Tsjechië. Voor iedere bierliefhebber reuze interessant! Wil je weten wat er verder in het vooruitzicht ligt, klik op lees verder!

Op de Facebook pagina van Brouwerij de Molen zijn de laatste foto’s te zien, klik hier. Op de website van de brouwerij is een speciaal dossier gemaakt waar iedere week alle ontwikkelingen te volgen zijn. Drie vrachtwagens vol met onderdelen van de brouwinstallatie zijn inmiddels binnen. De gist/lagertanks, een heet water tank en de koelinstallatie staan al binnen. Dit schiet dus op allemaal!

De verbouwing is in de afrondende fase. Het afwerken zal nog zo’n 3 weken in beslag nemen. Als maandag 21 maart 2011 de rest van de brouwinstallatie binnen is zal de leverancier beginnen met de installatie. Dit duurt ongeveer een maand. Vanaf half april ligt het in de planning om alles te gaan testen. Eerst een aantal keer met water en daarna uiteraard een proefbrouwsel. Vanaf eind april begin mei zal dan het eerste bier gebrouwen gaan worden. Dat betekent dat vanaf half tot eind juni Brouwerij de Molen het eerste bier gaat afvullen.

Lees ook:Hoe luidt het openingsbier van Brouwerij de Molen?
Lees ook:BeerTemple brouwt voor KiKa en jubileum
Lees ook:Sneak preview bij Brouwerij de Molen
Lees ook:Brouwerij Boon opent nieuwe lambiekbrouwerij
Lees ook:Burgemeester Amsterdam opent 2e locatie Brouwerij ‘t IJ

0 reacties op “Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.