27-03-’11: Internationale Biercuriosa Beurs

Op 27 zondag maart 2011 vindt alweer voor de 20e keer de Internationale Biercuriosa Beurs plaats in Breda. Ik vind het zelf fascinerend om te zien hoe fanatiek mensen op zoek gaan naar speciale collectors items van bier en speciaalbier. Ik was vorig jaar op de verzamelbeurs van de BAV vanwege de bieretikettenwedstrijd waardoor ik voor het eerst op een bier verzamel- en de ruilbeurs terecht kwam. Mensen stonden zelfs bij de auto’s nog te onderhandelen. Volgende week komen mensen uit binnen- en buitenland om bierartikelen te ruilen of gewoon om mensen te ontmoeten.

Van emaillen borden, affiches tot etiketten het is allemaal. Deze verzamel- en ruilbeurs schijnt een ontmoetingsplaats te zijn van honderden verzamelaars en mensen die nog wat aankleding zoeken. Je kunt er terecht van 10:00 tot 15:00 uur in Zalencentrum De Koe op de Ambachtenlaan 1 in Breda. De entree kost één euro.

Mocht je wel even een blik willen werpen maar niet uren rond willen struinen dan is het Bierreclame Museum- café aan de Haagweg 375 een leuke afwisseling. Het ligt op 500 meter afstand van de verzamel- en ruilbeurs. Toegang is gratis. Voor meer informatie klik hier.

Lees ook:22-02-’13: Mitra Bier Xperience
Lees ook:Breda Bier nu ook over vele grenzen
Lees ook:Aanbid de Noord-Hollandse biercultuur in de Grote Kerk van Alkmaar
Lees ook:Graaf van Heumen heeft bieretiket van het jaar!
Lees ook:Campagne Rij alcoholvrij in Breda

Eén reactie op “27-03-’11: Internationale Biercuriosa Beurs

  1. Harry Pinkster

    In aanvulling op dit bericht, wie niet naar Breda kan heeft als verzamelaar op 16 april weer een kans. Dan zijn de 55e BAV Bier- en Verzamelaarsdagen (waar Fiona het in het artikel ook over heeft) in Groningen. Meer info op de site van de BAV: http://ow.ly/4i7kI.
    Na afloop kunnen de bierliefhebbers door naar het Bierfestival Groningen waar een scala aan brouwerijen vertegenwoordigd is. Meer op http://ow.ly/4i7lE. Groningen is dit jaar hoofdstad van de smaak, op 16 april met recht hoofdstad van het bier! Ik ben in elk geval van de partij (maar ja, het is dan ook haast in mijn achtertuin :-) )

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.