Adelardus Tripel: fris en pittig

De Adelardus Tripel van de tap in het originele glas is een mooie tripel. De smaak is redelijk complex en het heeft iets weg van meerdere tripels die ik eerder gedronken heb. Het heeft een mooie bitterheid dat duidelijk aanwezig is zeker bij de afdronk. Wat dit bier bijzonder maakt is dat er tegelijkertijd een zoetje in zit, alsof er een toffee in verstopt zit. Je proeft het wel maar het is absoluut niet overheersend.

Verder heeft een bier een kleine scherpe dronk door de diverse kruiden. De Adelardus Tripel is moutig en vol van smaak en door de bitterheid in combinatie met het koolzuurgehalte nog fris ook. Dit bier, met een alcoholgehalte van 9 procent, is op 1 mei 2005 voor het eerst geschonken ter gelegenheid van de opening van de Abdijtoren in Sint-Truiden. 

Brouwerij Kerkom is de eigenaar van dit gerstenat en staat bekend om de streekbieren. In de Adelardus Tripel zitten twee moutsoorten, twee Belgische hopsoorten, witte kandijsuiker, gruut, gist en water. De gruut is een kruidenmengsel van een tiental kruiden uit de streek. Dit is weer eens een echte tripel met een aparte eigen smaak.

Lees ook:ABT-bier van de maand: Gruut Bruin
Lees ook:Enghien Noël: Verrassend blond
Lees ook:Stadsbrouwerij Gent bestaat 1 jaar
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils
Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.