La Trappe Isid’or Oak Aged: Goed gelukt!

De verleiding is groot om een fles La Trappe Isid’or Oak Aged lang te laten staan alhoewel ik denk dat het bier er nog mooier van wordt natuurlijk. Nadat de fles mij twee dagen aankeek was ‘t lang genoeg. Deze speciale editie, gerijpt op port vaten, is bijzonder! De smaak is zacht en fris. Best knap voor een bier dat is gerijpt op eiken houten vaten. De Isid’or Oak Aged heeft een alcoholpercentage van 7,5% maar proeft niet zo zwaar. Wel proef je de port, maar ook een beetje Whiskey-achtige smaak terug, zonder dat het overheersend is. Een hele lichte subtiele bitterheid met een zoetje maar beiden absoluut in balans en niet te sterk aanwezig.   

Kortom, subtiel en een mooi rustig bier. Niet te complex of een enorm uitgesproken smaak. Deze speciale Oak Aged die van het eerste brouwsel van het jubileumbier Isid’or is gebrouwen en alleen verkrijgbaar in de winkel van de brouwerij. Ook gaat deze trappist duidelijk naar Amerika aangezien op het etiket staat dat het wordt geïmporteerd in Texas. 

Het is een mooi brouwsel echter als je heel eerlijk naar mijn voorkeur vraagt vind ik de Oak Aged van de Quadrupel over het algemeen net iets mooier. Uiteraard is dit alles een kwestie van smaak en het moment waarop je het bier drinkt!

Lees ook:Primeur: eenmalige La Trappe Isid’or Oak Aged
Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak
Lees ook:Primeur: Barrel Aged Scotch Ale Silly
Lees ook:Stem of La Trappe Isid’or op de markt moet blijven!

3 reacties op “La Trappe Isid’or Oak Aged: Goed gelukt!

 1. Dennis

  Vandaag bij de Kloosterwinkel geweest,3 flessen van deze La Trappe Isid’or Oak Aged + 3 flessen van La Trappe Quadrupel Oak Aged gekocht(kassa),ben benieuwd hoe ze smaken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Geniet ervan!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dennis

    Dank je,dat zal vast wel lukken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.