Heineken-top krijgt meer salaris

Ondanks dat opnieuw zo’n 20 procent van de aandeelhouders tegen de plannen stemde om de salarissen en bonussen te verhogen, krijgt de top van Heineken er weer meer salaris bij. Het inkomen van bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer stijgt dit jaar 10% naar 1,05 miljoen euro.

Ook de bonus wordt opgehoogt tot maximaal 140% van het basissalaris in plaats van 100%. Het salaris van financieel bestuurder René Hooft Graafland blijft gelijk echter zijn bonus kan stijgen tot 100% van het basissalaris in plaats van 75%. Vorig jaar bestond er ook al veel weerstand tegen de salarisverhoging van de top die toen nog hoger lag. Volgens het bierconcern is het verhogen van de salarissen noodzakelijk om het gelijk te trekken met vergelijkbare bedrijven.

Bron: Leidsch Dagblad

Lees ook:Opnieuw salarisverhoging topman Heineken
Lees ook:Heineken-top strijkt hoge bonus op
Lees ook:Rubbergeur aan testmout
Lees ook:Heineken krijgt toestemming om windmolens te plaatsen
Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcoholconsumptie naar 18

4 reacties op “Heineken-top krijgt meer salaris

 1. Kees Beerepoot

  ” Volgens het bierconcern is het verhogen van de salarissen noodzakelijk om het gelijk te trekken met vergelijkbare bedrijven. ”

  Ofwel : als we het niet doen loopt de gehele top van het bedrijf weg?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Inderdaad. Dan zou de bestuursvoorzitter weleens naar het buitenland kunnen vertrekken en bij een ander bierconcern aan de slag kunnen gaan. In de regel werkt ‘t vaak bij mensen toch zo dat als je weet dat je onder de maat betaald wordt, je toch eerder om je heen gaat kijken. Dus wat dat betreft kan ik het er wel over eens zijn. Wellicht was het wel beter geweest om het salaris direct al te verhogen bij aanname. Dat had tot minder ophef geleid. Maar ja toen was er ook geen sprake van een crisis etc. Als je alles vantevoren weet…

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bier

  Graaien aan de top, zelfs bij Heineken is het niet anders.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Blijkbaar heet 80% van de aandeelhouders, een ruime meerderheid dus er geen problemen mee. Nu weet ik ook wel dat meer dan 50% van de aandelen in handen is van een holding die weer voro meer dan 50% in bezit is van de familie Heineken, maar ook als je dat er vanaf haalt is er geen duidelijke meerderheid tegen.
  Aangezien ik geen grootverbruiker ben van de producten van die firma en ook geen aandelen heb doet het me eigenlijk niet zoveel. Het gaat om de beloning van een particuliere firma aan hun topmedewerkers en wat mij betreft gaan ze hun gang maar.Als ik me al druk maak is het eerder om die bedrijven die op kosten van de overheid mega salarissen betalen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.