Brouwerij Klein Duimpje lanceert ‘extreem’ bier

Brouwerij Klein Duimpje lanceert het nieuwe bier ‘Extreme Baltic Coffee Choco Mocca Porter!’  Erik Bouman, eigenaar Klein Duimpje: “Het is een extreem bier omdat er een prachtige bijzonder aromatische Ethiopische koffie aan toegevoegd is. Ook hebben we dit anders verwerkt! Naast het aroma heeft de koffie tinten van Mocca en Chocolade.” Het bier heeft een alcoholpercentage van 9%.

Het ethiopische ingrediënt, dat uiteraard in smaak en prijs het neusje van het bier is, heeft Klein Duimpje op een andere manier verwerkt dan gebuikelijk is. Ten eerste is er 15kg koffie per 10Hl gebruikt en al tijdens het maischproces (het mout wordt samen met water in de beslagketel op temperatuur gebracht) toegevoegd. De meeste brouwers zetten er eerst normale koffie van en voegen dit aan het einde van het kookproces toe.

Vanaf volgende week is dit extreme bier al verkrijgbaar bij de slijters in Hillegom, Melgers in Haarlem en zo goed als zeker over twee weken van ‘t vat bij In de Wildeman in Amsterdam. De primeur van dit bier heeft het KBC bierfestival in Den Bosch dat aanstaande zondag 1 mei plaatsvindt. Uiteraard ben ik daar van de partij dus dan zal ik dit extreme bier eens gaan proeven.

Bron: Klein Duimpje

Lees ook:Nieuwe Kuitbier van Brouwerij Klein Duimpje
Lees ook:Nieuw Delfts bier voor jubileum
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje lanceert Black Rye IPA
Lees ook:ABT-Bier van de Maand: Broeder Jacob Double Espresso
Lees ook:Brouwerij Klein Duimpje wint zilveren knuppel

0 reacties op “Brouwerij Klein Duimpje lanceert ‘extreem’ bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.