Het is vandaag een bijzondere dag. Eerst een uitvinding van een alcoholvrij bierrecept waarbij je niet meer zou proeven dat het bier is zonder alcohol en nu wordt ook nog een nieuwe geuze geïntroduceerd. De nieuwe blonde, tripel en dubbel bieren vliegen je letterlijk om de oren echter het is toch zeldzaam, getuige dat het 14 jaar geleden is, dat een nieuwe Geuze op de markt komt. De ‘Oude Gueuze Tilquin à l’ancienne’ is direct ook de eerste Waalse geuze, overigens wel op de rand.
Vanaf 28 en 29 mei 2011 is het bier van“Gueuzerie Tilquin” dat ligt aan de drukke weg N7 tussen Halle en Edingen verkrijgbaar in België. Met de lancering van het geuze bier maakt de ’steker’ Pierre Tilquin een oude droom waar. Na een brouwcursus aan de KU Leuven en een goede ‘stage’ bij Armand De Belder, de baas van brouwerij Drie Fonteinen in Beersel, heeft hij nu zelf een geuze gemaakt.
In 2009 richtte hij zijn brouwerij op en nu 2,5 jaar later is zijn eerste bier klaar. Er zijn al afnemers in onder andere de V.S. Veel bier wordt er overigens niet gemaakt, om te beginnen zo’n 200 hectoliter dat uiteindelijk moet verdubbelen.
Lees ook:Witte Rook bij Brouwerij 3 Fonteinen
Lees ook:21-04-’13: Toer de Geuze
Lees ook:01-05-’11: Toer de Geuze
Lees ook:Ontdek de geuze fietsroute
Lees ook:ABT-Bier van de maand: Ter Dolen Armand
IS hij nu een lambik-brouwer of alleen een geuzesteker? En een geuze brouw je niet, dat is een versnijbier van lambieken en hergist in een fles.
Precies! En daarom dacht ik dat er nergens stond brouwen… en dat hij een steker is. Inderdaad ‘t is een lambik brouwer… Heb dat ene woordje nog effe aangepast