Nieuwe Nederlandse brouwerij in Egmond-Binnen?

Peter Lassooy en Ward de Groote zijn initiatiefnemers van een stichting die is opgericht om een nieuwe bierbrouwerij te starten in Egmond-Binnen. Het voornemen is om onder meer het Egmonds Abdijbier Sancti Adalberti te gaan brouwen. Zoals al eerder te lezen was op dit blog is het bier er al, nu de brouwerij nog.

Het is de bedoeling om een bierbrouwerij met een proeflokaal te openen in de nabijheid van de abdij van Egmond-Binnen. Ik vraag mij af of ‘t niet te vroeg is om de plannen nu al openbaar te maken. Momenteel zijn ze namelijk nog bezig met het ondernemingsplan.

Het bier is er overigens al wel. Sinds 2009 wordt het eigen abdijbier Sancti Adalberti gebrouwen bij de Amsterdamse brouwerij De Prael. Inmiddels bestaat het assortiment al uit twee bieren en wordt daar de Egmondse Witte aan toegevoegd. De Prael heeft echter geen capaciteit meer om alle bieren te brouwen. En wat is nu mooier dan ervoor te zorgen dat het Egmondse bier ook echt uit Egmond komt. Daarbij denk ik dat de plaats zeer geschikt is vanwege het toerisme, met name vanuit Duitsland, dat naar de kust trekt. Een mooi initiatief waarvan ik hoop dat het snel gerealiseerd kan worden!  

Bron: Noordhollands Dagblad

Lees ook:(Pre) nieuw bier Brouwerij Egmond
Lees ook:Egmondse Witte gepresenteerd
Lees ook:Nieuw bier in wording….
Lees ook:Line up NHBF 2013
Lees ook:Mooie Nel is de lekkerste van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.