Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken

Alcoholvrij bier is weer hip. Dat is alleen al te merken aan het grote aantal alcoholvrij bieren dat gelanceerd wordt van bijvoorbeeld Bavaria, Grolsch en Heineken. Regelmatig krijg ik op mijn blog de vraag waar goede kwalitatieve alcoholvrije bieren te vinden zijn. Vanaf nu kan iedere bierliefhebber die af en toe alcoholvrij bier drinkt of wegens omstandigheden, bijvoorbeeld door medicijngebruik, geen alcohol meer mag, terecht op www.lekkeralcoholvrij.nl. 

Naast bier is er overigens ook informatie te vinden over andere alcoholvrije dranken zoals wijn. Initiatiefnemer is voormalig Volkskrant-journalist Alexander Nijeboer. “De markt met alcoholvrije alternatieven voor alcoholhoudende dranken groeit explosief. Op mijn zoektocht naar lekkere alcoholvrije producten kom ik zoveel kwalitatief mooie dranken tegen, dat het voor mij als journalist een logische stap is om een online journalistiek magazine over alcoholvrije dranken te starten.”

Lekkeralcoholvrij.nl richt zich op iedere consument die bewust met alcohol wil omgaan en bewust voor alcoholvrije momenten kiest omdat alcoholgebruik op die momenten niet maatschappelijk aanvaardbaar is of gewoon niet gewenst. Tot de doelgroep behoren bijvoorbeeld ook automobilisten (‘de Bob’), zwangere vrouwen en medicijngebruikers.

Nijeboer spreekt van “een enorme doelgroep”. “Jaarlijks bevallen ruim 200 duizend vrouwen, terwijl 1 op de 6 Nederlanders medicijnen gebruikt die niet met alcohol te combineren zijn. En hoe vaak zit je zelf in een situatie dat alcoholgebruik niet gepast is, bijvoorbeeld als je nog moet rijden? Dan is het goed als je weet welke alcoholvrije alternatieven lekker zijn.”

Een leuk initiatief dat goed aansluit op de huidige alcoholvrije trend!

Lees ook:Alcoholvrijshop.com en Bavaria starten online campagne
Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Lees ook:Uitslag van de alcoholvrij witbier poll
Lees ook:Tsjechisch alcoholarm bier te koop in Nederland
Lees ook:Shell-tankstation alcoholvrij café

2 reacties op “Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken

  1. NoiZe

    Ik denk dat de logische stap voornamelijk was om zijn online winkel in alcoholvrije wijnen te promoten, Domaine de Fleur.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

    Als degenen naar wiens feest je rijdt deze lekkere alcoholvrije alternatieven nou ook weten te vinden…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.