Afgelopen donderdag is er een nieuw bier van Sancti Adalberti geïntroduceerd. Met nu al een mooi voorjaar en de zomer op komst is het een Weizen geworden, genaamd Egmondse Witte.
In een Egmonder Pinck kwamen de eerste (houten) fusten vanuit de Noordzee aangevaren en werden ze met paard en wagen vanaf het strand opgehaald. Het geheel had veel bekijks van de aanwezige strandgangers en het mooie weer die middag maakte het plaatje compleet. De fusten maakten maar een kort ritje: bij het strandpaviljoen Bad Egmond hielden de paarden halt en werden de fusten naar binnen gedragen. Peter Lassooy, initiator van Sancti Adalberti, hield zijn betoog ten overstaan van de in groten getale aangewaaide belangstellenden en verzocht ondergetekende het eerste fust aan te slaan.
Dat het tevens dorstig weer was, bleek wel uit de snelheid waarmee het bier uitgedeeld werd; binnen 20 minuten was het eerste fust van 60 liter leeg. Het tweede fust deed er langer over, maar uiteindelijk heeft het paviljoen ook nog een fust aangeslagen omdat het feest anders wel wat vroeg afgelopen was. Het bier kwam bij de aanwezigen over als een goede frisse dorstlesser.
De Egmondse Witte is het tweede vaste bier van Sancti Adalberti en komt naast de bestaande Tripel. Het is een driegranen Weizen, bij Brouwerij De Prael gebrouwen met pilsmout, tarwemout en haver. Als hopsoorten zijn Nelson Sauvin, Hallertauer Mittelfrüh en Hallertauer Perle gebruikt. Net als bij de Tripel is er ook lindebloesem en bronwater uit de Adelbertusbron toegevoegd.
Lees ook:Nieuwe Nederlandse brouwerij in Egmond-Binnen?
Lees ook:Mooie Nel is de lekkerste van Nederland
Lees ook:Nieuw bier in wording….
Lees ook:(Pre) nieuw bier Brouwerij Egmond
Lees ook:Eerste Jopenkerk bier ‘Witte rook’ op tap