Bier en Gastronomie Award 2012 gaat naar….?

Tijdens de presentatie van het boek Biertapas van Han Hidalgo werd een ding duidelijk: iedere Nederlander moet weten hoe mooi het is om bier te combineren met heerlijke gerechten. De bourgondiër staat steeds meer open voor een nieuwe bierervaring bij het eten. Er is per slot van rekening zoveel mogelijk aan smaakcombinaties. Het Biergenootschap der Lage Landen ondersteunt deze ontwikkeling met de Bier & Gastronomie Award. Restaurants kunnen zich vanaf nu weer inschrijven om de prestigieuze titel te winnen

Dit jaar wordt de uitreiking voor de vierde keer georganiseerd met de ontknoping zoals gebruikelijk op de Horecava in januari. Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld, dat zich inzet voor de promotie van bier. Om in aanmerking te komen voor de Bier & Gastronomie Award moeten restaurants beschikken over:
- Een menukaart, waarbij de gerechten een suggestie wordt gedaan voor een bijpassend bier;
- Goede kennis over bier om een gedegen advies te kunnen uitbrengen over de bierkeuze bij een gerecht;
- Kennis over welk glas het meeste recht doet aan het soort bier.
- en natuurlijk een breed assortiment aan bieren.

Tijdens de vorige edities vielen onder andere Restaurant de Hofkaemer uit Bergeijk, Restaurant Lieve in Amsterdam en Proeverij Caruso in Roosendaal in de prijzen. Ik zou zeggen restaurants verdiep je in het biergamma en bijpassende gerechten! Goed voor de biercultuur. Restaurants die mee willen doen moeten zich voor 1 juli inschrijven via [email protected].

Lees ook:Win de volgende Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Finalisten Bier en Gastronomie Award 2013
Lees ook:Bier en Gastronomie Award 2011 gaat naar….
Lees ook:Masterclass Bier en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Bier & Gastronomie Award naar Lieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.