Zomerse bierfabelen ontrafeld

Voor het Mitra Magazine heb ik mij onlangs eens verdiept in de grootste bierfabels. Uiteraard wist ik er al heel wat maar om nu eens goed te kijken hoe het zat…. Ik zal er nu twee ontrafelen zodat je daar deze zomer geen last meer van hebt. Zoals iedereen inmiddels weet hoort een citroen niet in bier thuis, dus over die fabel heb ik het niet meer. Maar bijvoorbeeld wel over dat bij warm weer bier een heerlijke dorstlesser is. Of over het bier na wijn geeft venijn-fabeltje. Klik op lees verder zodat je goed voorbereid de zomer ingaat! 

Bierfabel 1: Heerlijk een ‘dorstlesser’
Met het warme weer wordt er heel wat bier gedronken. Zelfs mensen die nagenoeg nooit bier drinken pakken een pint. Het smaakt niet alleen goed maar is ook zo heerlijk dorstlessend. De eerste gedachte kan je gerust vasthouden echter te tweede behoort in het land der bierfabelen. Van alcohol krijg je namelijk meer dorst. Het stimuleert zelfs de aanmaak van vochtafdrijvende hormonen waardoor de nieren harder gaan werken en je dus vocht kwijtraakt. Neem tijdens warme dagen dus vooral ook een goed gevuld glas water bij ieder bier en dan komt ’t helemaal goed.

Bierfabel 2: ‘Bier na wijn geeft venijn’
Heerlijk buiten op het terras! Naast bier bij het diner drink je wellicht af en toe ook wijn. Maak je daarbij vooral geen zorgen als je beide dranken vlak na elkaar drinkt. Want bier na wijn geeft GEEN venijn. Er is medisch gezien absoluut geen enkele verklaring voor. De oorsprong van dit gezegde ligt in de Middeleeuwen. Rijke mensen konden zich wijn veroorloven. Als het wat minder met je ging was er venijn en was je veroordeeld tot bier, vandaar ‘bier na wijn geeft venijn. Natuurlijk zijn de talloze verschillende bieren nu een traktatie!

Wil je nog meer weten over zomerse dranken, pik dan eens ‘t magazine mee bij de Mitra. Dit waren de eerste twee fabels. Ik gaan er nog een paar mooie volgen!

Lees ook:Nederlander gaat op zoek naar vakantiedrank
Lees ook:België wil accijnsverhoging op bier laten vervallen
Lees ook:Bier net zo gezond als wijn
Lees ook:Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken
Lees ook:Brand Lentebock: bijzonder voorjaarsbier

Eén reactie op “Zomerse bierfabelen ontrafeld

  1. Eijkb

    Een bittere drank heeft vaak een dorstlessend karakter, vandaar dat bier wel eens dorstlessend genoemd wordt imho.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.