Foto’s van bier leveren geld op

Met een nieuwe app kan je via je smartphone geld verdienen door foto’s te maken van bier. In de applicatie staan opdrachten van bedrijven die je graag willen betalen om op een bepaalde locatie een foto te maken van hoe het bier in de winkel of in het café gepresenteerd wordt. Voor de komst van dit soort inventieve technieken gingen mysterieshoppers een kijkje nemen. Die zijn nu dus overbodig geworden.

Zo heeft Heineken de opdracht uitgezet om een foto te maken van de schuimkraag van het net getapte bier. De bierdrinker krijgt na het maken en verzenden van de foto in ruil voor zijn ‘zware werk’ Heineken punten en twee euro. Met de app Roamler krijg je bovendien een bericht als er een ‘opdracht’  in de buurt is. 

De foto’s worden eerst goedgekeurd en dan krijg je het geld. Straks wordt het populair en dan staan er ineens 10 mensen van hetzelfde een foto te maken. Overigens zijn er ook mensen die ‘t niet voor het geld doen maar om te stijgen in een ranglijst. Leuk bedacht allemaal en handig ingespeeld op de digitale mogelijkheden. Volgens mij moet je wel tijd over hebben voor dit soort dingen. Ik zie wel ineens een optie om de BierNavigatie snel te vullen! De drie belangrijkste apps op dit gebied zijn: Roamler, Appysnap en Gigwalk. De laatste is nog niet in de Nederlandse appstore te vinden.

Bron: NRC

Lees ook:Speight’s beer naakt kalender in opspraak
Lees ook:Heineken start met ‘Know the Signs’ alcoholcampagne
Lees ook:Klaaguurtje van Heineken?
Lees ook:Heineken online in de problemen
Lees ook:Biercijfers geven op Bierhitlijst.nl

Eén reactie op “Foto’s van bier leveren geld op

  1. Jasper

    Dag Fiona,

    bedankt voor de tip. Dit klinkt interessant.

    Jasper

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.